Pearl Izumi Merkshop
Pearl Izumi

Van 'fontein van parels' tot sponsor van de Amerikaanse wielerploeg

De fietskleding van Pearl iZUMi is niet ontwikkeld uit ijdelheid, maar is ontstaan uit praktische noodzaak in een tijd waarin functionele fietsmode nog niet bestond. De fiets werd toentertijd vooral gezien als praktisch vervoersmiddel. Fietsen was nog geen erkende sport en niet iets wat je deed voor je plezier in je vrije tijd.

De oprichter van het bedrijf, Kinji Shimizu, fietste vele jaren lang naar zijn klanten in Tokio in Japan om kleding af te leveren. Elke dag legde hij een fietstocht af van meer dan 50 km. En dat met meer dan 40 kg bagage en in alle weersomstandigheden! Regen, zon, wind of kou! Shimizu werd zo al vroeg geconfronteerd met het ongemak van niet-functionele fietskleding en ging zich bezighouden met de technische eisen van ademende, nauwsluitende en sneldrogende fietsmode. Al in 1950 ontwikkelde hij de eerste fietskleding van Pearl iZUMi.

Fietsbroeken en fietsschoenen van Pearl iZUMi voor sportieve fietsers

De naam Pearl iZUMi is samengesteld uit 'Izumi' en het Engelse woord voor 'parel'. De Japanse regio Izumi staat bekend om zijn heldere water. Dus de bedrijfsnaam Pearl iZUMi betekent 'fontein van parels'. Een helder ontwerp en de overtuiging dat fietsen veel meer is dan van de ene plek naar de andere komen, geven in gelijke mate uitdrukking aan de bedrijfsnaam en de filosofie van Pearl iZUMi.

Op de fiets ontsnappen aan het leven van alledag en tegelijk dichter bij de natuur en zichzelf komen was ook voor Shimizu's zoon Hiro als aspirant wielrenner een belangrijk deel van zijn leven. Zijn vader ontwikkelde een speciaal Pearl iZUMi-wielershirt dat de sportieve prestaties van zijn zoon nog meer zouden ondersteunen. Al in een zeer vroeg stadium legde het Japanse bedrijf grote nadruk op milieuvriendelijke en energiebesparende productie. Het ontwikkelde manieren om niet alleen sportkleding efficiënter te maken, maar vond ook oplossingen om het hele productieproces duurzamer te maken. In de loop van de geschiedenis van het bedrijf verhuisde Pearl iZUMi zijn hoofdkwartier van Japan naar Colorado in Noord-Amerika.

Pearl Izumi

Met de kleding van Pearl iZUMi op de racefiets en de mountainbike

Het assortiment in de Pearl iZUMi-shop omvat een grote selectie functionele en technische fietskleding voor mensen die naar hun werk fietsen of op fietsvakantie gaan, voor wielrenners, gravelbikers en mountainbikers. Kortom: Pearl iZUMi heeft voor iedere fietser optimale, geschikte fietskleding!

Het assortiment omvat alles van fietsshirts met korte mouwen, fietshandschoenen en fietsjacks tot fietsbroeken, fietspakken en praktische accessoires zoals fietssokken, hoofdbanden en fietsmutsen. Met de speciale fietsschoenen voor mountainbikers en wielrenners vult Pearl iZUMi zijn stijlvol en sportief ontworpen assortiment aan met uitstekende materiaalkeuze en hoogwaardige afwerking.

Technologieën van Pearl iZUMi: P.R.O., Elite en Select

Om fietsers een beter overzicht te geven verdeelt Pearl iZUMi zijn fietskleding in drie verschillende technologieën. Pearl iZUMi's Select-technologie betreft alledaagse functionele kleding voor woon-werkverkeer, fietstochten en fietsen in het dagelijks leven. De Elite-technologie is een sportievere productlijn, die zich meer aanpast aan de wensen van sportieve wielrenners en mountainbikers, maar tegelijkertijd een hoge mate van draagcomfort en een aangename pasvorm biedt.

Voor compromisloze fietsers biedt Pearl iZUMi de P.R.O.-technologie met een optimale mix van perfectie en prestaties. Deze productielijn wordt bijvoorbeeld ook gedragen door het Amerikaanse wielrenteam tijdens trainingen en wedstrijden en maakt indruk met de beste ergonomische en aerodynamische eigenschappen. In de Pearl iZUMi-outlet bij Bergfreunde is tegen gereduceerde prijzen meestal kleding te vinden uit alle drie de lijnen van Pearl iZUMi.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.