Gevoelige zones beschermen met kniewarmers!

Kniewarmers

Armwarmers, beenwarmers en kniewarmers zijn bewezen accessoires voor fietsvrienden - ongeacht of je nu op een mountainbike, racefiets of toerfiets onderweg bent. De kleine en lichte overtrekken houden effectief de warmte vast en vullen een functionele fietskleding aan.
Hieronder gaat het over de eigenschappen van kniewarmers en waarop je moet letten bij de aankoop. Niet elk model is geschikt, daarom hier de relevantie informatie voor de aankoop.

Kenmerken en verschillen van kniewarmers

Kniewarmers zijn anatomisch gevormde, korte knie-overtrekken. Ze dekken een kleiner gebied af dan hele arm- of beenwarmers en hebben daarom ook een ander gebruiksdoel. Terwijl de andere varianten bij koud weer worden gedragen en als het warmer wordt, worden uitgetrokken, houdt men de kniestukken vaak aan. Ze hebben namelijk als doel het gevoelige kniegewricht te beschermen tegen afkoeling.
In het algemeen geldt dat vanaf temperaturen onder 15 graden Celsius, de knie bij langere prestaties bedekt moet zijn om latere schade door overbelasting te voorkomen. Omdat een fietstocht of ook een looprondje bij 10 graden vaak met een korte broek nog aangenaam is, kunnen de kniestukken samen met de shorts worden gedragen en zo zorgen voor zorgeloos sporten.
Belangrijke details bij kniewarmers zijn het materiaal, de pasvorm en aanvullingen. Meestal bestaan kniestukken uit elastische, synthetische gemengde weefsels. Wol zorgt voor meer warmte, een membraan biedt goede bescherming tegen het weer. In ieder geval is er voor iedereen en voor elke toepassing een geschikt model, bijv. van Löffler, Endura, Mavic of Pearl Izumi!
De kniewarmers mogen niet te lang zijn, moeten nauw aansluiten maar de bewegingsvrijheid niet beperken of knellen tijdens het fietsen, en vooral niet verschuiven. Om dit te voorkomen zijn er modellen met silicone inzetstukken bij de band. Zo blijven de kniewarmers goed tegen de huid aanliggen en blijven op hun plaats zitten. Reflectoren of voorgevormde links-/rechtszittende modellen ronden het totaalplaatje af.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.