Perfecte bescherming tegen weer en wind met een Gore-Tex regenjas.

Gore-Tex Regenjas

Gore-Tex staat voor optimale bescherming tegen regen, wind en weer. Bovendien voorkomen Gore-Tex regenjassen niet alleen dat nattigheid van buitenaf in het jack binnendringt, ze laten tegelijkertijd ook vocht van binnen naar buiten ontsnappen. Door het grote ademend vermogen is Gore-Tex kleding ideaal voor outdoorsporters, maar ook voor gebruik in het dagelijks leven, de vrije tijd en in veel beroepen is het ademende membraan zeer doeltreffend.

Naast speciale Gore-Tex stoffen zoals de Gore Thermium en Gore Windstopper die een goede warmteprestatie en bescherming tegen wind bieden, zijn regenjassen en regenbroeken van 2-laags en 3-laags Gore-Tex, Gore-Tex Active of Gore-Tex Pro gemaakt. Afhankelijk van de constructiewijze verschillen Gore-Tex producten qua gewicht en slijtvastheid. Terwijl sommige regenjacks voor het dagelijks leven zijn bedoeld, zijn andere ultralicht of extreem robuust.

Gore-Tex jacks met 2-laags laminaat en 3-laags laminaat.

Alle Gore-Tex jassen en Gore-Tex broeken zijn voorzien van een microporeuze membraan. De minuscule poriën zijn zo klein dat er geen waterdruppels vanaf de buitenkant kunnen binnendringen. Tegelijkertijd laten de poriën de dampmoleculen van binnen naar buiten ontsnappen. Zodat er geen nattigheid via de naden in een Gore-Tex jack kan binnendringen, zijn de naden van de Gore-Tex jacks altijd met waterdichte tape afgedicht.

De verschillen tussen de diverse soorten Gore-Tex jassen zitten in het dragermateriaal en de constructiewijze. De 2-laagse constructie bestaat uit dragermateriaal en het membraan, die als laminaat stevig met elkaar zijn verbonden. Bij de 3-laagse constructiewijze is de binnenvoering als derde laag ook stevig verbonden met het buitenmateriaal en het membraan.

Hardshell jassen van Gore-Tex, Gore-Tex Active of Gore-Tex Pro

Gore-Tex Active is de meest ademende Gore-Tex variant. Deze is bijzonder licht en perfect geschikt voor bewegingsintensieve sporten. Het functionele laminaat is een doorontwikkeling van Gore-Tex Paclite en Gore-Tex Active Shell, biedt een uitstekende sportieve prestatie en is daarbij ultralicht en zeer compact op te bergen. Gore-Tex Pro is daarentegen de robuuste Gore-Tex variant en een constante doorontwikkeling van de Gore-Tex Pro Shell en klassieke Gore-Tex 3L jacks. Robuuste buitenmaterialen zijn weliswaar iets zwaarder, maar zorgen wel voor een perfecte slijtvastheid bij beklimmingen, wandelingen en trekking.

Voor gebruik in het dagelijks leven, tijdens de vrije tijd en als regenjack voor op de fiets is een ˮnormaleˮ Gore-Tex aan te bevelen. Gore-Tex regenjassen die niet tot de categorieën ˮactiveˮ en ˮproˮ behoren, bieden een zeer goede combinatie van gering gewicht en goede stabiliteit. In combinatie met weerbestendige Gore-Tex schoenen en een waterdichte Gore-Tex broek zijn niet alleen outdoorsporters optimaal beschermd tegen regen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.