Waterdichte en ademende Gore-Tex jassen voor dames, heren en kinderen.

Gore-Tex jassen

Niet elk regenjas is automatisch een Gore-Tex jas, ook al is het begrip Gore-Tex voor velen een synoniem voor waterdichtheid. Er zijn ook andere fabrikanten van membranen die verschillende constructies aanbieden die deels goed en deels minder goed tegen regen en nattigheid beschermen. Functionele stoffen met een origineel Gore-Tex membraan zijn daarentegen betrouwbaar en blijvend waterdicht en hebben bovendien een uitstekend ademend vermogen.

Alle Gore-Tex jassen zijn uitgerust met speciale tape waarmee de naden aan de binnenkant zijn verzegeld. Hierdoor kan er zelfs bij verhoogde druk op het materiaal, bijvoorbeeld door het dragen van zware trekkingrugzakken, geen vochtigheid binnendringen via de naden. Zodat klanten hardshell jacks met het originele Gore-Tex membraan gemakkelijk kunnen herkennen, zijn Gore-Tex jacks altijd voorzien van het Gore-Tex logo. Het speelt hierbij geen enkele rol of het een hardshell jack of een Gore-Tex broek van Mammut, The North Face of Norrøna betreft.

De verschillende productlijnen van Gore-Tex

Naast speciale membranen voor outdoor schoenen, Gore-Tex handschoenen en het winddichte Gore Windstopper membraan biedt fabrikant Gore verschillende hardshell laminaten voor regenjacks. De meest robuuste constructiewijze is de Gore-Tex Pro die in zijn oorspronkelijke vorm al bekend werd als Gore-Tex Pro Shell. Gore-Tex Pro is extreem slijtvast en zeer geschikt voor alpien gebruik tijdens het bergbeklimmen, klimmen en skiën. Door de verbinding met het stevige bovenmateriaal is het membraan tussen de buitenlaag en de binnenvoering optimaal beschermd tegen beschadigingen.

Voelbaar lichter en ook ademender zijn de regenjacks en regenbroeken met Gore-Tex Active. De lichte constructie bevat geen zware bovenmaterialen, is ultralicht en kan daardoor zeer compact opgeborgen worden. Hierdoor is de Gore-Tex Active regenbescherming ideaal voor zweetdrijvende sporten, zoals trailrunning of wielrennen. Ook als licht regenjas bij het wandelen of mountainbiken zijn Active Shell of Gore-Tex Paclite jacks ideaal. Klassieke Gore-Tex zonder verdere indicatie zoals ˮActiveˮ or ˮProˮ is een zeer wijd verspreide variant van Gore-Tex die voor outdoorkleding wordt gebruikt. Het materiaal combineert bescherming tegen weersinvloeden met een aangenaam ademend vermogen, goede stevigheid en een gering gewicht.

Constructiewijze van waterdichte Gore-Tex jacks

De fabrikant W.L. Gore produceert naast outdoorkleding ook membranen voor werkkleding en medisch-technische producten. In overleg met kledingfabrikanten worden Gore-Tex membranen met verschillende dragermaterialen tot laminaten verwerkt. Het Gore-Tex laminaat kan als 2-laagse of als 3-laagse constructie worden geproduceerd.

De twee lagen van het Gore-Tex laminaat, namelijk waterdichte membraan en bovenmateriaal, zijn stevig met elkaar verbonden. Terwijl de binnenvoering van het jack het membraan tegen beschadiging beschermt is deze niet vast verbonden, maar losjes in het jack ingenaaid. Bij een Gore-Tex jack met 3 lagen zijn de binnenvoering, het membraan en het buitenmateriaal daarentegen tot een vaste eenheid gelamineerd. Gore gebruikt hierbij een speciale technologie voor een ademende en zeer aangenaam aanvoelende Gore C-Knit voering.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.