Hardloopshorts voor training en trailrunning

Hardloopshorts

Nauwsluitende hardloopshorts van Craft, Pearl Izumi of Salomon zorgen ervoor dat je goed kunt presteren bij een hardlooptraining en ondersteunen je tijdens het hardlopen. Op asfalt, boswegen, voor een marathon, triatlon of trailrunning, goede hardloopbroeken zijn onmisbaar voor ambitieuze amateurs en professionele hardlopers. Samen met hardloopschoenen en -shirts vormen speciale korte broeken voor het hardlopen de basis voor een efficiënte hardloopronde.

Een optimale ventilatie, een groot ademend vermogen en een zo laag mogelijk gewicht zijn de belangrijkste eigenschappen voor korte hardloopbroeken. In tegenstelling tot mountainbikeshorts of wandelshorts worden hardloopbroeken nog lichter samengesteld, want voor een ambitieuze hardloper telt elke gram meer of minder.

Hardlooptights of hardloopshorts: hoe strak moeten hardloopbroeken zitten?

Het belangrijkste is dat een korte hardloopbroek perfect past en optimaal zit. Daarbij mogen ze niet te strak, maar ook niet te wijd vallen. Anders maken drukpunten en schuurplekken het lopen al snel zeer onaangenaam. Elastische materialen die met elke beweging meegaan zijn daarom zeer geschikt voor het maken van hardloopbroeken.

Sommige trailrunningshorts en korte hardlooprokken zijn voorzien van comfortabele inzetstukken van mesh en beloven daardoor een optimale ventilatie op warme dagen. Hardlooptights voelen aan als een tweede huid en staan daardoor garant voor een maximale bewegingsvrijheid. Beide constructies zijn bij hardlopers populair. Bij de keus tussen tights en shorts spelen de persoonlijke voorkeur en de eigen hardloopgewoontes een doorslaggevende rol. Vele hardlopers en trailrunners nemen geen definitieve beslissing, maar kiezen hun hardloopkleding afhankelijk van het geplande looptraject en het weer.

Korte hardloopbroeken met nuttige eigenschappen

In tegenstelling tot outdoorshorts hebben hardloopshorts meestal geen of slechts heel weinig, kleine zakken. Afhankelijk van de hardloopkleding zijn zakken in een hardloopbroek ook niet echt noodzakelijk. In een hardloopjack of een trailrunningrugzak is normaliter voldoende ruimte voor sleutels, energierepen en een mobiele telefoon. Toch zijn kleine ritszakjes bij hardloopbroeken heel handig. Zo vind je vaak aan de achterkant ter hoogte van de tailleband een klein zakje. Daar stoort de zak niet tijdens het hardlopen en is de inhoud gemakkelijk te bereiken.

Met reflecterende elementen op de hardloopshorts, -shirts en -schoenen neemt de veiligheid tijdens het hardlopen aanzienlijk toe. Vooral in het donkere jaargetijde kunnen hardlopers anders sneller over het hoofd worden gezien in het verkeer. Daarom mogen reflectoren op hardloopkleding niet ontbreken.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.