Hardloopshorts voor training en trailrunning

Hardloopshorts

Nauwsluitende hardloopshorts van Craft, Pearl Izumi of Salomon zorgen voor een optimale performance bij hardlooptraining en ondersteunen de hardloper bij zijn trainingseenheden. Op asfalt, bosweg, marathon, triatlon of trailrunning, goede hardloopbroeken zijn onmisbaar voor ambitieuze amateurs en professionele hardlopers. Samen met hardloopschoenen en hardloopshirts vormen trailshorts de basis voor efficiënte loopeenheden.

Een optimale ventilatie, groot ademend vermogen en een zo laag mogelijk gewicht zijn de belangrijkste eigenschappen voor korte hardloopbroeken. In tegenstelling tot MTB-shorts of wandelshorts worden hardloopbroeken nog lichter geconstrueerd, want voor een ambitieuze hardloper telt elk grammetje bij het lopen.

Hardlooptights of loopshorts - hoe strak moeten hardloopbroeken zitten?

Op de eerste plaats moeten korte hardloopbroeken perfect passen en optimaal zitten. Daarbij mogen ze niet te strak of niet te wijd uitvallen. Druk- en schuurplekken maken het lopen al na een korte tijd onverdraaglijk. Elastische materialen die elke beweging voortdurend volgen, zijn daarentegen uitstekend geschikt voor de fabricage van hardloopbroeken.

Sommige trailshorts en korte hardlooprokken zijn voorzien van comfortabele inzetstukken van mesh en beloven optimale ventilatie op warme dagen. Hardlooptights zitten daarentegen als een tweede huid en staan daardoor garant voor een maximale bewegingsvrijheid. Beide constructies zijn zeer populair bij hardlopers. Bij de keus tussen tights en shorts speelt de persoonlijke smaak en de individuele loopgewoonten een doorslaggevende rol. Vele hardlopers en trailrunners nemen bij de keus geen definitieve beslissing, maar kiezen dagelijks hun hardloopkleding afhankelijk van het geplande looptraject en het weer.

Korte hardloopbroeken met nuttige functies

In tegenstelling tot outdoorshorts hebben trailshorts meestal geen of slechts heel weinig en kleine zakken. Afhankelijk van de hardloopkleding zijn zakken in de hardloopbroek ook niet echt noodzakelijk. Bij hardloopjacks of jogging-bodywarmers is normaliter voldoende ruimte voor sleutels, energierepen en muziekspelers. Toch zijn kleine ritszakken bij hardloopbroeken heel handig. Vaak is er op de rug ter hoogte van de tailleband een centraal vak. Daar stoort het vak ook niet bij het hardlopen en is de inhoud gemakkelijk te bereiken.

Met reflecterende elementen op het loopshorts, hardloopshirts en hardloopschoenen neemt de veiligheid van hardlopers aanzienlijk toe. Anders kunnen juist in het donkere jaargetijde hardlopers sneller over het hoofd worden gezien in het verkeer. De reflectoren op de hardloopkleding mogen daarom niet ontbreken.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.