Een trekkingbroek voor dames past het beste bij de vrouw die enthousiast aan sport doet.

Trekkingbroek voor dames

Trekkingbroeken en wandelbroeken voor dames zijn optimaal afgestemd op de behoeften van deze sportvrouwen. Er valt bijna geen outdoorsport te bedenken, waarbij een trekkingbroek voor dames geen uitstekende keuze zou zijn.
Zoals er voor elke temperatuur en elke weersituatie een optimale jas bestaat, zo is er ook een passende versie voor elke soort damestrekkingbroek. Alle trekkingbroeken hebben gemeen, dat ze een hoge mate van bewegingsvrijheid bieden, wat essentieel is bij elke sport. Bovendien is het gebruikte materiaal slijtvast en robuust. Een trekkingbroek voor dames droogt zeer snel en is ademend door vochtgeleidende vezels. Bovendien is deze windvast en waterafstotend en beschikt over een hoge UV-bescherming. Ondanks de vele overeenkomsten zijn er enkele verschillen tussen trekkingbroeken voor dames. Hier worden drie basisvormen van een betrouwbare outdoorbroek gepresenteerd.

Licht ademende zomerwandelbroeken voor dames

Voor in het warme seizoen is het voor dames belangrijk om een wandelbroek te dragen, die luchtig en ademend is. Voor dit type wordt meestal dun nylon- of polyesterweefsel gebruikt. De geringe dikte ten spijt is het materiaal slijtvast en robuust, zodat er in termen van duurzaamheid niets op af te dingen valt. Als u een natuurlijk draagcomfort wenst, kunt u het beste een katoenen model kiezen.
Bij de meeste van deze trekkingbroeken voor dames zijn de broekspijpen eenvoudig afritsbaar. In een mum van tijd wordt zo uit een lange broek een korte.

Iets zwaardere, waterdichte trekkingbroek voor dames - voor in lente en herfst

Wie niet blindelings op de zomerse temperaturen vertrouwt kan kiezen voor een iets zwaardere trekkingbroek voor dames. Deze broeken zijn over het algemeen gemaakt van een iets steviger hard- of softshell materiaal en hebben vaak een extra waterafstotende coating. Deze wandelbroeken zijn iets minder luchtdoorlatend dan hun zomerse variant, maar zorgen toch voor de nodige vochtafvoer. Een goede hardshell broek met een geschikte coating is absoluut waterdicht en kan zelfs bij gematigde wintersporten goed worden gedragen.

Gevoerde, waterdichte wandelbroeken voor dames - winter

Wie van plan is een alpine wandeltocht door het hogere alpengebied te ondernemen, over ijs klimt of in gletsjergebieden gaat skiën of snowboarden, moet absoluut kiezen voor de gewatteerde versie van de trekkingbroek voor dames. De outdoorbroek voor dames, bedoeld voor extreme outdooromstandigheden, is over het algemeen vervaardigd van stevig winddicht en waterbestendig hardshell materiaal en aan de binnenkant met fleece gevoerd. Zelfs bij ijzige temperaturen blijven deze broeken knuffelig warm. Degenen die behalve skiën en snowboarden geen andere wintersporten beoefenen, hebben meer baat bij een ski- of snowboardbroek, die op voor de sport typische slijtagepunten afdoende materiaalversterkingen vertoont.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.