Geschikt voor heel slecht weer: Functionele regenbroeken voor dames

Regenbroek voor dames

Vooral bij een wolkbreuk is het handig om een waterdichte broek voor vrouwen bij zich te hebben. Zodat ze bij elke tour een plekje in de rugzak vinden, zijn regenbroeken uitgesproken lichte reisgenoten met een handig klein volume. Zo weet je zeker dat niet alleen je bovenlichaam altijd droog blijft. De fabrikanten gebruiken voor de regenbroeken dezelfde functionele stoffen als voor de dames regenjacks. Deze zijn betrouwbaar, waterdicht en winddicht, in het ideale geval ook ademend.
Hoogwaardige hardshell-regenbroeken voor dames zijn daarnaast van een doeltreffende coating voorzien. Dit maakt het buitenmateriaal waterafstotend en bestendig tegen verontreiniging - vocht en vuil glijden eraf, waardoor het membraan ten allen tijde effectief zijn werk kan doen. Bij Haglöfs, Vaude, Arc'teryx, Bergans en Elevenate, om er maar een paar op te noemen, vindt elke draagster een passende en betrouwbare regenbroek voor dames.

Snel aan te trekken wanneer het begint te plenzen

Normaliter is een waterdichte broek bedoeld om over je kleding te dragen. Hiervoor moet deze voldoende ruim zitten en bovendien ook met schoenen aan aangetrokken kunnen worden. Dit geldt uiteraard ook voor de modellen voor mannen! Ritssluitingen aan de enkels of doorlopende ritssluitingen aan de zijkant maken het aantrekken met berglaarzen makkelijk zodat de tour relaxed wordt voorgezet.

De uitrusting en de afwerking maken het verschil

Wanneer een tour in een gebied met slecht weer voor de deur staat, biedt een compleet uitgeruste regenbroek dames optimale bescherming! Deze zijn er gevoerd, met geïntegreerde gaiters en materiaalverstevigingen - net zoveel dus als bij trekking- en tourbroeken voor op ruw terrein.
Een andere belangrijke factor is het materiaal waarvan de regenbroeken gemaakt zijn. Heeft deze een hoogwaardig merkmembraan met getapete naden? Is hij twee- of drielagig? Staat de weerbestendigheid of het ademend vermogen centraal?
Riemlussen of bretels zorgen ervoor dat de broek stevig zit, samen met een aantrekkelijk vrouwelijke pasvorm kan het outdooravontuur perfect uitgerust beginnen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.