Functionele sport-bh's voor hardlopen, yoga, klimmen en fitness

Bij sportieve outdooractiviteiten zoals hardlopen en klimmen is een sport-bh (ook sportbeha) een van de belangrijkste kledingstukken. Een gewone bh voor dagelijks gebruik is niet ontworpen voor de belasting bij sportactiviteiten en biedt dus niet de nodige ondersteuning. Een sport-bh daarentegen biedt optimale steun, zit stevig en voorkomt pijn in de borsten.

Modieuze sportbeha's van Kari Traa, Mandala, Röhnisch of triaction van Triumph zijn verkrijgbaar in verschillende cupmaten en met verschillende bandbreedtes onder de buste. Afhankelijk van de sport heb je modellen met gevoerde cups, uitneembare cups of sportbeha's zonder extra vulling.

Sportbh's met goede ondersteuning en comfortabele ventilatie

Niet elke sport-bh biedt dezelfde ondersteuning en ventilatie. Met inzetstukken van mesh zorgen fabrikanten van sport-bh's voor een zeer goede vochtregulatie en een goede toevoer van frisse lucht. Een inzetstuk van mesh tussen de cups en een wijd uitgesneden rug ondersteunen het ademend vermogen bijzonder efficiënt tijdens fitness, crosstraining en hardlopen.

In tegenstelling tot een bh voor alledaags gebruik, heeft een sportieve bh brede bandjes die bijzonder comfortabel zitten dankzij platte naden. Een brede band onder de buste voelt zacht aan tegen de huid en zorgt voor een comfortabele mix van een sportief draaggevoel en een stevige pasvorm.

Afhankelijk van de activiteit en het lichaamstype kunnen vrouwen kiezen tussen sport-bh's met lichte, medium en sterke ondersteuning. Hoeveel steun een betrouwbare sportbeha moet geven, hangt sterk af van persoonlijke voorkeuren. In principe kan je wel zeggen dat hoe groter de borstomvang en hoe bewegingsintensiever de sportactiviteit, hoe meer ondersteuning nodig is.

Modieuze sport-bh's met gekruiste bandjes en rits aan de voorkant

Sportbeha's zorgen bij yoga, klimmen en trailrunning voor comfort en een goede ondersteuning. Sportsters kunnen kiezen uit veel verschillende kleuren en ontwerpen. In sommige gevallen voorzien outdoor- en sportfabrikanten de bh van praktische details die er niet alleen mooi uitzien, maar ook meer comfort en gemak bieden.

Dit geldt bijvoorbeeld voor een rits aan de voorkant van een sportbeha, omdat veel vrouwen haaksluitingen of sportbeha's zonder sluiting onhandig vinden. Andere sportliefhebsters zijn overtuigd door de goed geventileerde racerback, een bh met gekruiste bandjes. Dit garandeert maximale bewegingsvrijheid en ventilatie bij het klimmen en andere sporten. Afhankelijk van waarvoor je de sport-bh wilt gebruiken, kan je hem combineren met een bijpassende, sportieve top. Zo kan je de beste sportprestaties neerzetten!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.