Altijd een comfortabel lichaamsklimaat met het juiste synthetische ondergoed

Als je gaat sporten en je je kledingkeuze hiervoor moet maken, is de belangrijkste regel dat geen van de verschillende kledinglagen van zuiver katoen mag zijn. Omdat de eerste kledinglaag direct op de huid ligt, is deze laag van essentieel belang. Hij zorgt ervoor dat precies genoeg zweet van het lichaam wordt afgevoerd, zodat je niet oververhit raakt of kouvat.

Synthetisch ondergoed: modellen en functionaliteit

Ondergoed van polyester of soortgelijke stoffen droogt zeer snel en heeft een laag gewicht. Het synthetische ondergoed absorbeert bovendien vele malen zijn eigen massa aan vocht en zorgt ervoor dat het onmiddellijk weer kan verdampen door het snel te verdelen over de vezels. Afhankelijk van de dikte en het type weefsel verwarmt synthetisch ondergoed in meer of mindere mate. Voor de zomer zijn er speciale verwerkte stoffen die een verkoelend effect creëren. Een nadeel van synthetisch ondergoed is de vorming van geurtjes. In sommige kledingstukken wordt dit tegengegaan door er koolstof- of zilvervezels in te verwerken.
Synthetisch ondergoed moet altijd nauw aansluiten, ongeacht of het om ondergoed voor heren of dames gaat.

Wanneer draag je synthetisch ondergoed?

Door het lage gewicht en het feit dat het materiaal snel droogt is synthetisch ondergoed bijzonder geschikt voor intensieve sportactiviteiten waarbij je gaat zweten. In de zomer is wol niet altijd ideaal, omdat het een verwarmend effect heeft. Alleen merinowol is de beste keuze voor middelzware en lange (of meerdaagse) tochten zonder maximale belasting.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.