Nikwax Merkshop

Waarvoor is het juiste onderhoud belangrijk?

Nikway

Een kort en krachtig antwoord hierop is: om de functionele eigenschappen van je uitrusting nieuw leven in te blazen, te behouden of weer te herstellen! Of het nu gaat om een hardshelljas met een waterdicht membraan, bergschoenen of een donsjas, met een speciaal daarvoor ontwikkeld reinigings- en onderhoudsproduct blijven de functionele eigenschappen behouden.

Leer blijft hierdoor soepel, vuil en olie worden verwijderd zonder de schoen te beschadigen en de daaropvolgende impregnatie kan optimaal in het materiaal doordringen. Membraanstoffen behouden hun ademend vermogen op lange termijn alleen als ze niet vochtig en vuil zijn. Door de impregnatie wordt de stof beschermd, zuigt zich niet vol en wordt daardoor niet zwaarder.

Wat is het verschil tussen Nikwax en andere producten?

Impregneerspray, reiniging of onderhoud: de producten van Nikwax zijn gebruiksvriendelijk. Als fijn gedoseerde spray, thuis in de wasmachine of op reis in de handwas! Bovendien bevatten de sprays geen broeikasgassen en zijn gemaakt op waterbasis.

Zeer elastische, waterafstotende polymeren hechten zich door de impregnatie als een buis om de vezels en dringen diep het weefsel binnen. Vocht van buiten komt niet door deze zeer kleine poriën heen, maar lichaamsvocht kan wel als fijn waterdamp ontsnappen.

Met deze eenvoudige, doeltreffende manier van onderhoud blijft je outdoorkleding altijd optimaal functioneren. Als drager houd je het goed droog en voel je je ook op je gemak bij onaangenaam, nat weer.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.