Wandelkaarten en plattegronden zijn onmisbaar bij het plannen van een tour.

Wandelkaart

Thuis op de keukentafel bij de planning, maar ook tijdens de langverwachte vakantie zelf zijn wandelkaarten toch erg praktisch! Afhankelijk van de bestemming vindt men voor elke tour de juiste kaart. Uitgeverijen Kompass, DAV en Bergverlag Rother, om maar een paar te noemen, hebben zeer nauwkeurige en actuele wandelgidsen, landkaarten en fietskaarten in het programma.

Voor oriëntatie is het juiste kaartmateriaal op de juiste schaal erg belangrijk

Deze moeten voor de geplande tour niet alleen up-to-date zijn maar ook op de juiste schaal. Voor de grove reisplanning is een kleinere schaal voldoende, maar als men zich in open terrein bevindt, dan moeten de wandelpaden zo exact mogelijk zijn weergegeven en geregistreerd. De aanduiding van de schaal in groot en klein is daarbij omgekeerd zoals men het in eerste instantie zou denken. 1:100.000 is een kleine, 1:25.000 een grote schaal - onze schaalcalculator is erg handig bij het omrekenen.
De topografische kaart is in tegenstelling tot de thematische kaarten in de schoolatlas of in het nieuwsmagazine volkomen logisch. Via de contourlijnen en de bergschaduwen kan dus een goed beeld worden gemaakt van het reliëf tijdens de tour.

Een handige wandelkaart heeft een compact formaat

Voor gebruik tijdens een tour moet wel het juiste formaat worden gekozen. De kaart of de gids moet in de broekzak kunnen worden weggeborgen. Dit vergemakkelijkt de navigatie, omdat men de route eenvoudiger onder controle krijgt naarmate men zich op het terrein al vaker heeft georiënteerd.

Recent kaartmateriaal is belangrijk voor het GPS-apparaat

In de Alpen, op de Canarische eilanden of een of andere uithoek van Lapland: ook een navigatieapparaat moet zijn uitgerust met up-to-date kaarten. Hier heeft Garmin heel degelijk kaartmateriaal. Dit geldt ook voor recreatieve kaarten tijdens een comfortabele fietsvakantie met het gezin.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.