Snowboardbroeken voor op de piste en in de poedervelden

Snowboard broek

Als een van de belangrijkste componenten binnen een goed op elkaar afgestemd totaalpakket van snowboardkleding zijn warme en waterdichte boardbroeken bij het snowboarden onontbeerlijk. De robuuste sneeuwbroeken beschermen uitstekend tegen water en sneeuw en zijn deels voorzien van ademende membranen zoals Gore-Tex. Terwijl er bij het snowboarden op de piste meestal maar weinig sneeuw in je kleding komt, moeten snowboarders tijdens het snowboarden in diepe sneeuw hun borst nat maken voor sneeuw uit alle richtingen.

Snowboardbroeken van snowboarders die in het sneeuwpark of op de piste actief zijn, hebben daarom meestal een ruime pasvorm, die tijdens het glijden en springen in het sneeuwpark maximale bewegingsvrijheid biedt. Voor snowboarders die regelmatig in diepe sneeuw glijden, zijn tuinbroeken ideaal, omdat die bijna altijd voorkomen dat sneeuw van bovenaf je broek binnendringt. In vergelijking met een snowboardbroek met een normale pasvorm is het alleen wel zo dat je een tuinbroek niet heel makkelijk aan en uit kunt trekken.

Extra snowboardbroeken voor heren en dames

Fabrikanten van winterbroeken en sneeuwbroeken zoals Marmot, Patagonia of Ortovox spelen al sinds jaar en dag goed in op de uiteenlopende behoeftes van het mannelijke en vrouwelijke geslacht en hun assortiment bestaat dan ook uit snowboardkleding die speciaal is toegesneden op heren, dames en kinderen. Het verschil zit hem daarbij niet alleen in de aangepaste pasvormen, maar ook in uitgesproken vrouwelijke kleuren en kindvriendelijke dessins.

Comfortabele en robuuste boardbroeken combineren aangename warmte en bescherming tegen sneeuw met een hoog draagcomfort, zoals je dat bij een ontspannende snowboardsessie wilt hebben. Dankzij speciale verstevigingen op de knieën en het zitvlak, praktische waterdichte zakken en geïntegreerde gaiters en gamaschen zijn snowboarders optimaal voorbereid op meerdaagse activiteiten op de piste en avonturen in de meest diepe sneeuw. In vergelijking met traditionele skibroeken hebben freeride broeken vaak een iets ruimere pasvorm. Dat heeft niet alleen iets te maken met de behoefte aan bewegingsvrijheid, maar is tegelijkertijd ook een kwestie van mode, aangezien snowboarders hun snowboardkleding meestal iets wijder dragen dan skikleding.

Sneeuwbroeken met een voering van kunstvezel of dons

Donsbroeken kom je bij snowboarders minder vaak tegen dan broeken met een isolatie van kunstvezel. Bij veel snowboardbroeken is er zelfs expres gekozen voor een niet al te sterke isolatie. Snowboarders genereren immers al extra warmte door thermisch sportondergoed te dragen. Je kunt de snowboardbroek dan ook prima dragen bij hogere temperaturen. Om een goede ventilatie te waarborgen zijn sommige modellen op de dijbenen zelfs voorzien van extra ventilatieopeningen, zodat je je lichaam aangenaam kunt koelen als je je tijdens een afdaling in het zweet werkt.

Snowboardbroeken met geïntegreerde kunstvezelisolatie zijn bijzonder geschikt bij lage temperaturen. Lichte kunstvezels hebben het cruciale voordeel dat ze hun warmte-isolerende functie ook in natte toestand behouden. Bovendien drogen ze heel snel. Daarom worden ook de meeste snowboardhandschoenen en snowboardjassen op deze manier gevoerd. Omdat snowboardhelmen eveneens warm en tegen kou en wind geïsoleerd zijn, willen we alle snowboarders deze effectieve hoofddeksels van harte aanraden.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.