Met de juiste all weather jas goed uitgerust op pad

All weather jas

Snijdende wind met koude buien, die langzaam overgaan in een gestage, alles doordringende regen! Het weer kan het plezier tijdens wandelen, trekking, bergbeklimmen en skitour enorm verpesten. Met een goed weather jas zijn slechte weersomstandigheden op de berg echter geen enkel probleem.
Het all weather jas blokkeert als buitenste laag van het laagjessysteem weer en wind. De daaronder liggende lagen kleding van shirts met korte of lange mouwen, fleece vesten of gewatteerde jassen, bodywarmers nemen de vochthuishouding over en zorgen dan voor de juiste warmte.
Vaude, The North Face, Patagonia, Mammut en Arc'teryx - om maar een paar van de bekendste merken te noemen, hebben functionele outdoorjassen voor elke smaak! Het juiste softshelljas of regenjas is daarom snel gevonden en niets staat de volgende bergtour meer in de weg.

Waar moet je op letten bij weather jassen

Een weather of all weather jas is een veelzijdig functioneel jas. Daarom beschermt dit jas tegen regen en neerslag en zorgt met zijn ademend vermogen voor een evenwichtig draaggevoel. Uiteindelijk moet de drager ook bij slecht weer buiten zweten. Daarom mag de damp zich niet gaan ophopen aan de binnenkant. Een functioneel sportjack die echt voor alle weersomstandigheden geschikt is, heeft ventilatieritsen om voor extra ventilatie te zorgen bij lichamelijke inspanning.

Nuttige details die zinvol zijn bij all weather jacks

Opdat ook het hoofd beschermd blijft tegen weersinvloeden, zijn weather jacks uitgerust met een verstelbare capuchon. Deze omsluit het gezicht en zorgt ervoor dat ook bij heel slecht weer voldoende zicht op de omgeving behouden blijft.
Bij een tocht met de rugzak naar de wandelgebieden of met een klimgordel aan de wand, zijn praktisch geplaatste zakken aan de buiten- en binnenkant nuttig. De schouderbanden bedekken niet de ritssluitingen en de zakken zijn hoog genoeg geplaatst, zodat de heupgordel niet in de weg zit.
Robuuste materiaalversterkingen voorkomen dat het weefsel tegen de rots aan schuurt en maken van de all weather jacks een duurzame begeleider. Aanpasbare boordjes aan de mouwen en zoom zorgen voor een goede afsluiting en voorkomen dat de ijzige wind naar binnen kan dringen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.