Shirts met korte mouwen van merinowol en kunstvezel

Shirts met korte mouwen

Sportondergoed is de verwarmende kledinglaag die direct op de huid wordt gedragen, voor een aangenaam draagcomfort zorgt en een optimaal vochttransport mogelijk maakt. De basislaag, c.q. baselayer, is verkrijgbaar met lange en korte mouwen als shortsleeved base layer en longsleeved base layer. Een aantal sportshirts zijn ook verkrijgbaar als een tanktop, sportmodellen zonder mouwen dus.

In de meeste gevallen wordt sportondergoed van merinowol of kunstvezel gemaakt. Sportondergoed van zijde is echter zeldzaam. In plaats daarvan bieden een aantal fabrikanten ook weefselmixen aan die bijzonder ademend en vormstabiel zijn. De geschikte sportonderbroek is te vinden bij populaire fabrikanten zoals Icebreaker, Ortovox of Rewoolution vaak in het speciale design van sportonderhemden. Vaak zijn er ook vele combinaties mogelijk, bijvoorbeeld korte pijpen met lange mouwen of lange pijpen met korte mouwen.

Geurneutraal, comfortabel en ademend

Vooral merino ondergoed is bij wandelaars en bergbeklimmers zeer populair, omdat de hoogwaardige wol bijna geheel geurneutraal is en afhankelijk van de materiaaldikte het warmste is. Synthetisch ondergoed zorgt voor een nog betere vochtuitwisseling en droogt zeer snel op. De elastische sportonderhemden van kunstvezel garanderen maximale bewegingsvrijheid bij outdoor sporten en zijn ook erg geliefd bij trailrunners en fietsers.

Normaliter worden sportonderhemden als baselayer dicht tegen de huid aan gedragen. Door de ideale pasvorm isoleert het sportondergoed het best en kan het vocht optimaal naar buiten worden afgevoerd. De tussenlagen en de buitenste laag moeten natuurlijk even goed het vochttransport en het ademend vermogen ondersteunen.

Bij hogere temperaturen dragen wandelaars, klimmers en outdoor sporters de sport-T-shirts graag in luchtige lagen. Vooral korte onderhemden, die 's zomers snel drogen, zijn zeer populair. Een nat T-shirt van katoen droogt heel langzaam op en heeft de neiging om onaangenaam te ruiken na het sporten. Bij wandelen, klimmen, boulderen en bergbeklimmen, voel je je met een hoogwaardig sport-T-shirt van merinowol zelfs na een aantal dagen nog zeer comfortabel.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.