Scheenbeschermers voor mountainbikers

Scheenbeschermer MTB

Goede scheenbeschermers zijn onontbeerlijk in veeleisend terrein zoals bij downhill, freeride of singletrail afdalingen. Dankzij het gebruik van speciale materialen absorberen ze bij een val een groot deel van de botsingsenergie. Tevens verhinderen scheenbeschermers pijnlijke sneeën en wonden, die je op de mountainbike jammer genoeg snel kunt oplopen. Juist op highspeed gebied, waar je altijd rekening dient te houden met het valrisico, is uitgebreide beschermende uitrusting aan te raden.

Rugbeschermers, handschoenen en kniebeschermers behoren tot de basisuitrusting. Met scheenbeschermers, enkelbeschermers en stevige MTB schoenen is de uitrusting compleet. Downhill helmen en beschermende brillen zijn sowieso een must. Ook al is de beschermende kleding bij All Mountain of Enduro iets lichter is dan op in de downhill categorie, zijn lichte scheenbeschermers zeker aan te raden. Veel mountainbikers nemen hun knie- en scheenbeschermers in hun rugzak mee naar boven en trekken ze weer aan voor de afdaling.

Soft of hard variant: Scheenbeschermers voor elke activiteit

In principe worden op mountainbike gebied twee verschillende varianten scheenbeschermers aangeboden. De zwaardere en stabielere variant is een beschermer met een harde schaal. Deze variant wordt vaak ook in combinatie met een kniebeschermer gefabriceerd. Deze heeft een optimale pasvorm als voordeel. Afglijden, verdraaien of afzakken is praktisch onmogelijk. Deze twee-in-een constructie bestaat ook als scheenbeschermer zonder extra harde schaal.

Beschermers met harde schaal zijn vooral bij downhill aan te raden. Deze zijn over het algemeen stabieler en gaan langer mee. Echter is het ademend vermogen niet zo optimaal als dat van de zachte beschermers zonder harde schaal. Daarnaast wegen de beschermers met harde schaal ook iets meer. Scheenbeschermers die niet aan de kniebeschermer vastzitten, zijn uiteraard ook in een soft variant en een uitvoering met harde schaal verkrijgbaar. Ook hier sta je weer voor de keuze tussen houdbaarheid, bescherming, pasvorm en ademend vermogen.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.