Scheenbeschermers voor mountainbikers

Scheenbeschermer MTB

Goede scheenbeschermers zijn onmisbaar in veeleisend terrein zoals bij downhill-, freeride- of singletrailafdalingen. Dankzij het gebruik van speciale materialen absorberen ze bij een val een groot deel van de botsingsenergie. Ook verhinderen scheenbeschermers pijnlijke sneeën en wonden, die je op de mountainbike jammer genoeg snel kunt oplopen. Bij hoge snelheden, waar je altijd rekening moet houden met het valrisico, is goede beschermende uitrusting aan te raden.

Rugbeschermers, handschoenen en kniebeschermers behoren tot de basisuitrusting. Met scheenbeschermers, enkelbeschermers en stevige mountainbikeschoenen is de uitrusting compleet. Downhillhelmen en beschermende brillen zijn sowieso een must. Ook al is de beschermende kleding bij all mountain of enduro iets lichter dan bij downhill, ook hier zijn lichte scheenbeschermers niet overbodig. Veel mountainbikers nemen hun knie- en scheenbeschermers in hun rugzak mee naar boven en trekken ze weer aan voor de afdaling.

Soft- of hardshellvarianten: scheenbeschermers voor elke activiteit

In principe worden op mountainbikegebied twee verschillende varianten scheenbeschermers aangeboden. De zwaardere en stevigere variant is een beschermer met een harde schaal. Deze variant wordt vaak ook in combinatie met een kniebeschermer gefabriceerd. Het grote voordeel hiervan is dat het zo een optimale pasvorm biedt. Het is bijna onmogelijk dat de beschermer afglijdt of verdraaid. Deze constructie bestaat ook als scheenbeschermer zonder extra harde schaal.

Beschermers met een harde schaal zijn vooral bij downhill gevraagd. Ze zijn over het algemeen steviger en gaan langer mee. Wel is het zo dat het ademend vermogen niet zo optimaal is als dat van zachte beschermers zonder harde schaal. Daarnaast wegen de beschermers met harde schaal ook iets meer. Scheenbeschermers die niet aan de kniebeschermer vastzitten zijn uiteraard ook in een softvariant en een uitvoering met harde schaal verkrijgbaar. Ook hier sta je weer voor de keuze tussen duurzaamheid, soort bescherming, pasvorm en ademend vermogen.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.