Elleboogbeschermers voor downhill- en freeride mountainbikers

Elleboogbeschermer

De meeste zware verwondingen treden bij mountainbikers op bij een val op het hoofd. Dit wordt gelukkig echter bijna altijd goed beschermd door een geschikte mountainbikehelm. Rug, ellebogen en knieën zijn de lichaamsdelen die ook vaak worden verwond als een mountainbiker ten val komt. Daarom zijn elleboogbeschermers vooral aan te raden op trail-, downhill-, enduro- en freeride-gebied.

Protectorvest of separate elleboogbeschermers?

Voor snelle downhills met groot risico om te vallen gebruiken mountainbikers speciale protectorvesten om het bovenlichaam te beschermen. Afhankelijk van het model zijn de beschermers op de betreffende plekken al stevig ingebouwd. Zo worden de rug, borst, schouders, sleutelbenen, ellebogen en onderarmen met bekleding versterkt en extra voorzien van stevige kunststof kappen. Zo worden de belangrijke lichaamsdelen effectief beschermd tegen klappen en schaafwonden.

Separate elleboogbeschermers gebruiken mountainbikers die niet uitsluitend bergaf de grenzen opzoeken. Het voordeel van een protectorvest is de betere flexibiliteit en het betere ademend vermogen.Natuurlijk moet de mountainbiker erop letten dat de elleboogbeschermers stevig en toch comfortabel zitten en bij een val niet kunnen verschuiven. Hoogwaardig beschermers van IXS of POC vervullen deze belangrijke functies. Vooral voor trails, enduro of freeride zijn goede elleboogbeschermers dringend aan te raden. In de meeste bikeparks zijn ze toch al verplicht.

Elleboogbeschermers wassen en onderhouden

Ook helm, rugbeschermer of downhill-vest hebben onderhoud nodig. Knie- en armbeschermers absorberen echter zeer snel zweet en gaan daardoor onaangenaam ruiken. Daarom kunnen mountainbikers hun beschermers regelmatig door een simpel handwasje halen. Buiten het hygiënische aspect wordt zo ook de levensduur van de beschermers verlengd.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.