Kniebeschermers voor sportieve mountainbikers

Kniebeschermers

Kniebeschermers worden niet alleen bij downhill of enduro gedragen, maar ook bij all mountain, trail of freeride. Naast hoofd en handen zijn ellebogen en knieën de lichaamsdelen van mountainbikers die het vaakst licht of zwaar geblesseerd raken. Instinctmatig proberen bikers zich met de knie te ondersteunen wanneer de fiets zijwaarts wegglijdt. Daarbij kunnen snel schaafwonden ontstaan, of in het ergste geval botten en banden geblesseerd raken.

Stabiele all mountain kniebeschermers geschikt voor downhill en tours

Afhankelijk van de rijstijl en de keuze van de route kiezen mountainbikers voor verschillende beschermers. Bij downhill worden stabiele kniebeschermers met extra kunststofkappen gebruikt. Ze zorgen voor optimale bescherming tegen klappen en schaafwonden, maar zijn niet erg ademend en te zwaar en onhandig voor MTB-tours. Voor de highspeed acrobaten in de MTB downhill behoren ze echter absoluut tot de basisuitrusting om zware knieblessures te minimaliseren.

Allround mountainbikers vinden bij gerenommeerde fabrikanten van beschermers zoals IXS, POC of ION lichte modellen, die zeer comfortabel zitten en ook zonder stijve kap zeer stabiel zijn en goede bescherming bieden tegen klappen en schaafwonden. Steeds dunnere schuimstoffen nemen daarbij steeds meer energie op en worden daarbij desondanks steeds lichter en duurzamer. Zulke beschermers passen goed in een rugzak. Zo kunnen bikers de zweetdrijvende klim zonder beschermer te lijf gaan en ze snel omdoen voor inspannende afdalingen en trails.

Kniebeschermers bij lange tours en snelle afdalingen

In het bikepark of bij trailtours behoren kniebeschermers al lang tot de standaarduitrusting. Op lange tours in de bergen, meerdaagse tours of alpenpassages rijden vele mountainbikers echter nog altijd zonder de juiste veiligheidsuitrusting. Daarbij zijn bij zulke lange en onbekende trajecten juist lichte kniebeschermers en scheenbeschermers heel nuttig. De meeste bikers gaan toch al op weg met rugbeschermers of rugzakken met geïntegreerde rugbescherming. Dan maakt een paar gram meer voor goede kniebeschermers ook niets meer uit.

MTB-kniebeschermers geven net als helmen en rugbeschermers bij downhill, de biker een aangenaam gevoel van veiligheid bij zware afdalingen. Wanneer de mountainbiker zijn uitrusting kan vertrouwen, hoeft hij ook niet aan de angst om gewond te raken te denken. Hij kan zich dan volledig focussen op het veeleisende parcours dat voor hem ligt.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.