De perfecte uitrusting voor elk weertype: Met de juiste trailrunning kleding

Hardloopkleding

Daar waar ambitieuze bikers hun racefiets niet opstappen zonder een degelijke fietsbroek en een goed fietsshirt, kunnen hardlopers niet zonder een passende trailrunning outfit. Toegerust met de juiste functionele kleding kun hardlopers bij elk weertype optimaal voorbereid op pad.
Om aan trailrunning te beginnen heb je als trailrunner niet eens zoveel kledingstukken nodig, een paar nuttige basics volstaan. Die zijn veelzijdig te combineren en qua functionaliteit perfect op elkaar zijn afgestemd. Craft, Montura en Salomon hebben in hun assortiment werkelijk alles van sokken tot mutsen, dus er zit voor iedereen wel iets bij!

Wat van belang is bij het laagjessysteem voor trailrunning

Jezelf kleden volgens een functioneel laagjessysteem is absoluut noodzakelijk. Alleen zo zijn hardlopers optimaal beschermd en is een optimale vochthuishouding gewaarborgd, wat super belangrijk is! Hardloopkleding is licht van gewicht, ademend en droogt snel. Afhankelijk van de temperatuur en het weer zorgt hardloopkleding voor regenbescherming, windbescherming en bescherming tegen kou.

  • Als eerste laag is het gebruik van hardloopondergoed aan te raden. Of je daarbij liever voor synthetisch materiaal of voor merinowol gaat, hangt af van je persoonlijke smaak en de buitentemperatuur, belangrijk is in ieder geval dat het ondergoed niet schuurt. Vlak geborduurde naden en een nauw aansluitende pasvorm zonder plooien zijn eveneens belangrijk. Met name bij hardloopsokken!
  • Op het bovenlichaam fungeert een functioneel shirt met korte mouwen of een longsleeve als tussenlaag, zodat lichaamsvocht snel kan worden afgevoerd. Hierdoor voorkomen hardlopers dat ze vervelend afkoelen en daarnaast houden ze een lekker droog gevoel.
  • Indien gewenst kan hier ter bescherming nog een trail jack overheen worden gedragen. Die kan windwerend of winddicht, waterafstotend of waterdicht zijn. Verder zijn veiligheidsreflectoren, ventilatieritssluitingen voor de ventilatie en mooi vormgegeven zakken voor repen en soortgelijke zaken stuk voor stuk nuttige details. Regenjacks van moderne functionele textielsoorten voldoen aan deze eisen en maken van hardloopjacks en jogging bodywarmers een praktische bondgenoot.
  • Bij trailrunning zijn hardloopbroeken de beste keus om je benen te bedekken. Loopshorts volstaan bij een lekker weertje en milde temperaturen, terwijl hardlooptights het meest geschikt zijn in het tussenseizoen en op koelere dagen.

Trailrunningschoenen zijn een thema op zich

Trailrunning schoenen zijn evengoed belangrijk. Net als bij running kleding het geval is, zijn trailrunningschoenen geoptimaliseerd voor het lopen van trails. De schoenen maken gebruik van zolen met een sterk en bijzonder ruw profiel en hebben zowel een schokdempende als een ondersteunende functie. Modellen met een waterdicht membraan zijn ideaal bij modderige routes en activiteiten in slechte weersomstandigheden.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.