Goed zicht met een hardloopbril

Hardloopbrillen

Voor een trainingsloop is niet veel nodig: goede schoenen, functionele kleding, goede benen en natuurlijk beschermende hardloopbrillen! Sportbrillen zijn veel meer dan simpele zonnebrillen. Hoogwaardige glazen beschermen de ogen tegen schadelijke UV-straling, verhogen de waarneming van contrasten en versterken het gezichtsvermogen. Gelijktijdig zijn ze een effectieve bescherming tegen inwerkingen van buitenaf zoals rondvliegende steentjes, vuil of insecten. Bij triatlon, trailrunning of gewoon 's ochtends een rondje joggen, running brillen zorgen altijd voor helder zicht. Wat moet een goede hardloopbril kunnen? Welke glazen zijn de juiste? Wat kan het montuur? Vele vragen, die allemaal niet zo moeilijk te beantwoorden zijn.

Hardloopbrillen hebben heel wat in hun mars

Moderne hardloopbrillen zijn van top tot teen berekend op presteren. High-end glazen vormen het hart van de hardloopbrillen. De glazen zijn onderverdeeld in zogenaamde filtercategorieën. Deze geven aan voor welke lichtsituatie welke tint geschikt is. Verschillende kleuringen verhogen de contrastwerking. Is een glas gespiegeld, dan zorgt het voor beter zicht bij schemering. Fototrope glazen passen zich in korte tijd aan wisselende lichtomstandigheden aan, door van kleur te veranderen. Net zoals een kameleon. Bovendien moet bij aankoop van een bril ook op een passende UV-bescherming gelet worden. Desbetreffende keurmerken informeren hieromtrent.

Trailbrillen beschikken over bijzonder breuk- en krasvrije glazen. Zo zijn de ogen perfect beschermd tegen opspattende steentjes en vervelende vliegen. Mocht de hardloopbril toch onverhoopt breken of de situatie een andere kleuring vergen, is er geen reden tot paniek! Er zijn verwisselbare glazen en bijbehorende brilmodellen die daarmee snel uitgerust kunnen worden. Antislip pootjes houden de hardloopbril ook bij intensieve beweging op de plek en ventilerende monturen zorgen bij inspanning voor de benodigde ventilatie en voorkomen dat de glazen beslaan.

Voor het vervoer in een rugzak zijn er praktische harde brillenkokers die de hardloopbril beschermen tegen beschadigingen en krassen. Of het nu gaat om trailrunning brillen of brillen voor een trainingsloop; wie betrouwbare bescherming voor de ogen en helder zicht zoekt, zal dit vinden bij Julbo, Oakley, Uvex of de andere bekende fabrikanten van merkartikelen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.