Functionele en trendy snowboardkleding

Snowboardkleding

Om optimaal voorbereid te zijn op het snowboarden op de piste, in het snowpark of in de poedersneeuw, hebben snowboarders behalve een snowboard, snowboardboots en een snowboardbinding natuurlijk ook de juiste snowboardkleding nodig. Naast aangename warmte en een uitstekende bescherming tegen het weer spelen modieuze aspecten uiteraard ook een belangrijke rol bij sneeuwkleding voor snowboarders.

 • Snowboardjas
  Veel snowboarders geven de voorkeur aan jacks met een ruime pasvorm, omdat deze optimale bewegingsvrijheid garanderen. Met name bij ritten in diepe sneeuw is een snowboardjas met een geïntegreerde sneeuwvanger zeer aan te raden. Veel fabrikanten zoals Maloja, Mammut of Ortovox werken met waterdichte en ademende membranen zoals Gore-Tex, waarmee een optimale bescherming tegen het weer is gewaarborgd.

 • Snowboardbroek
  Snowboardbroeken moeten in elk geval goed over je snowboardboots heen passen en veel snowboarders vinden dat de broeken ze zelfs nog wel iets ruimer mogen uitvallen. Op open terrein en in het snowpark blijken broeken met een hoog baggy-gehalte echter niet heel handig te zijn. Verstevigingen op de knieën en het zitvlak worden in het design vaak verbloemd en zijn met name geschikt voor beginners. Snowboardbroeken moeten in ieder geval waterdicht zijn en voor een goede ventilatie zorgen.

 • Hoodies
  De nonchalante look in urban skate-style mag natuurlijk ook bij het snowboarden niet ontbreken. En of het nou praktisch is of er gewoon goed uitziet, dat maakt niet uit. Hoodies zijn voor veel snowboarders gewoon onmisbaar.

 • Sportondergoed
  Er cool uitzien is natuurlijk belangrijk, maar er zit natuurlijk ook niemand op te wachten om te bevriezen. Draag daarom altijd kort of lang sportondergoed als baselayer onder je hoodie of snowboardjas; dit houdt je niet alleen warm, maar zorgt er ook nog eens voor dat lichaamsvocht snel wordt afgevoerd. Qua sportondergoed hebben snowboarders de keuze uit synthetisch materiaal en merinowol.

 • Snowboardhandschoenen
  Handschoenen voor snowboarders zijn net zo veelzijdig als de snowboarders zelf. Voor op expeditie zijn er speciale lange handschoenen met een superieur thermisch vermogen, terwijl freeriders de keuze hebben uit ultradunne snowboardhandschoenen met een goede grip. Waterdichte handschoenen met een stroef profiel op de handpalm en goede warmte-isolerende eigenschappen zijn voor de meeste snowboarders simpelweg ideaal.

 • Mutsen en buffs
  Ook al gaan de meeste snowboarders met een helm op pad, tussendoor is de modieuze beanie een belangrijk aspect van de uitrusting. De praktische buffs dienen als comfortabele sjaal en zorgen er tegelijkertijd voor dat het gezicht en de mond tegen wind beschermd blijven.

 • Snowboardhelm
  Op de piste en in het park vormen helmen intussen een vast bestanddeel van snowboardkleding en skikleding. De lichte en vlakke helmen zorgen voor een effectieve bescherming tegen hoofdletsel en hersenschuddingen. Als het gaat om veiligheid hebben snowboardhelmen een absolute meerwaarde, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

 • Snowboardbrillen
  Sneeuwbrillen of goggles beschermen de ogen tegen tocht, sneeuwval en natuurlijk ook tegen uv-straling. Snowboardbrillen hebben of een sterk verduisterend of een lichter makend glas en het hangt af van de weersomstandigheden met welke lenstint je het beste zicht hebt. Omdat de snowboardbril een belangrijk onderdeel is van je sneeuwkleding, moet je er bij het uitkiezen altijd goed op letten dat de bril ook echt op je snowboardhelm past, zodat beide elkaars verlengstuk worden en samen optimaal zitten.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.