De softshell - allrounder met hoog draagcomfort

Softshell

De softshell heeft de afgelopen jaren de outdoor- en bergsportwereld veroverd. De redenen hiervoor zijn duidelijk. De softshell is een echte allrounder en combineert soms de middelste en de buitenste laag van de kleding. Op deze manier kan een constant wisselen van kleding voorkomen en ook een hoop gewicht bespaard worden.

In tegenstelling tot kleding van hardshellmateriaal respectievelijk het regenjas is softshell, zoals de naam reeds doet vermoeden, bovendien rekbaar. Het laat de door de atleet gewenste bewegingsvrijheid toe. Bovendien is het draagcomfort van softshell door het geringe ruisgedrag en de aangename voering onovertroffen.

Alle grote fabrikanten zoals Patagonia, Mammut, The North Face, maar ook kleine merken zoals 66° North bieden voor elk denkbare toepassingsgebied een grote verscheidenheid softshelljassen, -broeken en andere kledingstukken.

Andere voordelen van softshellkleding

Naast de al genoemde voordelen, zoals de vele toepassingsgebieden en de bewegingsvrijheid biedt softshellkleding tal van andere voordelen. Hierbij gaat het vooral om het luxe draagcomfort, dat wordt bereikt door een zachte voering van fleece, flanel of velours en de geruisarme afwerkingsstoffen.

Softshellkleding is bovendien zeer robuust en bestand tegen weersinvloeden. De reikwijdte van de bescherming tegen het weer is daarbij afhankelijk van het beoogde gebruik. De modellen variëren van dunne, licht winddichte kleding tot wind- en waterdichte softshell.

Voor maximaal luchtdoorlatend vermogen en beweeglijkheid: softshell zonder membraan

Bergsport is een veeleisende sport waarbij veel wordt gezweet. Daarom houden wij ervan. Om bij dergelijke activiteiten een goed lichaamsklimaat te waarborgen, moet de kleding adequaat luchtdoorlatend zijn. Dat is echter in strijd met volledige wind- en waterdichtheid. Veel softshells zijn daarom alleen wind- en waterafstotend om ook tijdens moeilijke passages een optimaal lichaamsklimaat te garanderen.

Door speciale DWR-coatings en windafstotende verwerking bieden ze toch een zeer goede bescherming tegen een te snel afkoelen of kleine regenbuitjes.

Softshell

Voor maximale weersbescherming: Softshell met membranen

Voor wie bij regen of zeer sterke wind geen hardshell wil gebruiken bestaat er de overeenkomstige softshell met membranen. Deze zijn 100% wind- en waterdicht. Behalve de propriëtaire membranen, zoals Apex van The North Face of de M-Serie van Marmot worden door bijna alle fabrikanten de membranen van Polartec of GORE-TEX gebruikt.

  • GORE-TEX Soft Shell: De kampioen wat betreft bescherming tegen weersinvloeden biedt een eigen membraan speciaal voor softshellkleding. GORE-TEX Soft Shell is een constructie in drie lagen en is duurzaam wind- en waterdicht. Door het hoge luchtdoorlatende vermogen en geringe geritsel biedt het een uitzonderlijk draagcomfort.
  • Polartec Power Shield Pro: Een zeer goede verhouding van warmte ten opzichte van gewicht en uitstekende luchtdoorlaatbaarheid alsook bewegingsvrijheid biedt softshellkleding gemaakt van Polartec Powershield Pro. Het materiaal is tot 99% winddicht en beschermt ook tegen vocht tijdens zware buien. Het is dan ook het optimale compromis tussen luchtdoorlatend vermogen en bescherming tegen weersinvloeden.
  • Polartec NeoShell: Bij de introductie vormde Polartec Neoshell een baanbrekende innovatie op het gebied van softshellkleding en overbrugde voor het eerst de kloof tussen hard- en softshell. NeoShell is zeer rekbaar en biedt daardoor uitstekende bewegingsvrijheid. Met een waterkolom van 10.000 mm is het materiaal ook volledig water- en winddicht. Ook wat betreft luchtdoorlatend vermogen kan de membraan van de firma Polartec scoren en wordt daarmee een interessante allrounder.

Toepassingsgebieden van verschillende softshells

Afhankelijk van de opbouw kan de softshell voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Te beginnen bij gemakkelijke touren als bescherming tegen de wind tot trailrunning en ijsklimmen op bevroren watervallen. Overal waar het aankomt op bewegingsvrijheid is de softshell de juiste begeleider. Vaak wordt met softshell gelijkgesteld met het softshelljas voor dames of heren. In feite betekent het echter materiaal dat ook voor softshellbroeken, -handschoenen en nog veel meer wordt gebruikt.

Om het compromis tussen bewegingsvrijheid en bescherming tegen weersinvloeden te verbeteren zijn bovendien ook gemengde vormen van kleding verkrijgbaar. Deze combineren op slimme wijze softshell- en hardshellmaterialen en zorgen zo voor een optimale bescherming tegen weersinvloeden en bewegingsvrijheid.

Langer plezier met het juiste onderhoud

De onderhoudsvoorschriften in het jack moeten absoluut in acht worden genomen. Bovendien is het gebruik van speciale wasmiddelen voor softshells aan te raden. Om het waterafstotende effect te behouden, moet na het wassen de impregnatie worden vernieuwd.

Softshellproducten voor alle leeftijden en smaken

Om te voldoen aan de verschillende optische en anatomische vereisten, zijn softshells zowel voor heren als dames verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van de modernste materialen en verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Ook voor de jonge outdoorliefhebbers wordt omwille van zijn eigenschappen softshell aangeboden. Vooral de robuustheid en het water- en vuilafstotende effect zijn belangrijke voordelen van softshellkleding voor kinderen. Veel fabrikanten zoals The North Face, Vaude, Marmot maar ook Finkid bieden leuke kleding van softshell voor kinderen.

De softshell is dus de aangename begeleider met hoog draagcomfort en veel bewegingsvrijheid voor jong en oud.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.