Lentejassen - een lichte bescherming tegen weersomstandigheden tijdens de overgangsperiode

Lentejassen

De sneeuw begint te ontdooien, de vrieskou maakt plaats voor een warme bries en de geur van de ontluikende natuur dartelt rond je neus - de lente is gekomen en dus is het tijd voor lentejassen! Maar de lente betekent niet alleen bloei en warmte. De lente houdt ook van wild spelen op het klavier. Maar, geen angst! Lentejassen hebben een troef achter de hand voor alle eventualiteiten!

De juiste lentejas voor elke tour!

Een lentejas is het ideale overgangsjack. Maar zoals gebruikelijk in de outdoor wereld, bestaat er voor elk doel een bijbehorende variant. Die ene variant met alle welgevallige eigenschappen tegelijk zoekt men echter vergeefs. Maar toch hoeft de keuze van een geschikt lentejas echt geen heksentoer te worden!

Om te beginnen is daar de klassieker: het fleece vest. Maar zo'n outdoor jas hangt waarschijnlijk al bij een ieder in de garderobe. Deze is warm, comfortabel, prima voor dagelijks gebruik en ideaal als basis voor andere lagen, als het buiten tenminste nog steeds een beetje frisjes is. De perfecte lentejassen voor sportieve activiteiten zijn vervaardigd van softshell. Ze zijn ademend, transporteren het zweet direct naar buiten en scoren met hun bewegingsvrijheid. Als de buitenlaag ook nog water- en windafstotend is, dan zijn deze functionele jacks nagenoeg immuun voor het grillige aprilweer! Natuurlijk hebben de lentegoden niet alleen maar ijdele zonneschijn op de sfeerbarometer. Geen lente passeert zonder de beruchte slechtweerfase. Hier komt het regenjas om de hoek kijken. Dit lentejas is volledig waterdicht en houdt zware regenval buiten. Een membraan als Gore-Tex zorgt tevens voor ademend vermogen en daarmee, dat deze lentejacks geschikt zijn voor veeleisende tochten.

Wie eenmaal door het lentegevoel is gegrepen, houdt het niet langer in de luie stoel uit. Daarom hebben de gebruikelijke "outdoor verdachten" zoals Haglöfs, Mammut, The North Face, Vaude of andere beroemde merkfabrikanten voor elke tour een geschikte metgezel. Of het nu gaat om een voorjaarswandeling, een duurloop door het ontwakende bos, de eerste mountainbiketocht van het jaar of het bedwingen van een klimplek, met het lentejas valt er echt te genieten van de ontluikende lente!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.