Badpakken voor zwemmen en surfen

Badpakken

In tegenstelling tot een bikini zitten bij een badpak de top en de zwembroek aan elkaar vast en is meestal een groot deel van de buik bedekt. Terwijl het bij een sportzwempak in de eerste plaats gaat om bewegingsvrijheid en sportieve prestaties, leggen andere modellen meer de nadruk op stijlvolle ontwerpen en modieuze details.

Of het nu in het zwembad, het meer of de zee is, met een sportief zwempak van Speedo of Seafolly kunnen zwemsters comfortabel hun baantjes trekken. Zwemkleding voor watersportsters heeft bewust geen applicaties of versieringen, omdat deze tijdens het zwemmen in de weg kunnen zitten en je in het water kunnen vertragen. In plaats daarvan heeft het zwempak een bijzonder glad en gestroomlijnd ontwerp.

Modieuze badpakken en bikini's

Voor vakantie en vrije tijd aan het strand, aan het meer of in het openluchtzwembad heb je niet per se een sportzwempak nodig. Veel vrouwen geven de voorkeur aan zwemkleding met een modieuze snit, mooie kleuren, motieven en accessoires. De keuze varieert van comfortabele halterbadpakken of bandeaubadpakken zonder bandjes tot figuurcorrigerende badpakken en badpakken met geïntegreerde pads voor een mooi push-up-effect.

Sportieve zwemkleding met bredere bandjes en een kleine halsuitsnijding biedt een hoog draagcomfort voor watersporten en beachvolleybal, maar badpakken met smalle bandjes en een diepere halsuitsnijding zijn het meest geschikt als je gaat zonnen. Sommige modellen hebben ook een bijzonder geaccentueerde uitsnijding op de rug, aan de zijkanten en op de buik.

Zwemkleding goed onderhouden

Zwemkleding voor dames en zwemkleding voor kinderen zijn meestal zeer gemakkelijk te onderhouden. Zwemkleding moet altijd met schoon water worden gewassen na het zwemmen of zonnen. Zo spoel je chloor, zout en zonnebrandcrème weg en wordt de duurzaamheid van het materiaal gewaarborgd.

Om te drogen kan je de zwemkleding het beste in de schaduw hangen en goed ventileren. Sterke uv-straling kan het functionele materiaal op lange termijn beschadigen en de mooie kleuren doen verbleken. Bij hardnekkig vuil kunnen de meeste badpakken voor sport en vrije tijd ook in de wasmachine worden gewassen op een lage temperatuur.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.