Warme en lichte PrimaLoft jassen

Primaloft jas

De ontwikkeling van de huidige PrimaLoft jassen heeft zijn oorsprong in de jaren '80 van de vorige eeuw. De Amerikaanse ontwikkelaars wilden een kunstvezel voor functionele kleding en slaapzakken ontwikkelen die net zo licht en warm zou zijn als dons, maar die tegelijkertijd niet zo vochtgevoelig en onderhoudsvriendelijker moest zijn.

Het onderzoek resulteerde in een gewelfde kunstvezel die uitstekend isoleert, licht is, snel droogt en die zelfs in natte toestand goed warm houdt. Hoewel PrimaLoft het klassieke donsjas met een isolerende vulling van eenden- of ganzendons sindsdien niet heeft vervangen, is nog een groot deel van de winterjassen en warme outdoorjassen voorzien van PrimaLoft isolatiemateriaal.

Kunstvezel als efficiënte vervanger van dons

Dons wordt als materiaal best wel bekritiseerd. Niet alle fabrikanten van donsjassen en donzen slaapzakken maken gebruik van dons die is gecertificeerd volgens de richtlijnen van de RDS (Responsible Down Standaard). Alleen aan de hand van dit keurmerk kan worden aangetoond of qua dierbescherming aan alle belangrijke eisen is voldaan.

Deze kwestie is natuurlijk niet aan de orde bij de productie van PrimaLoftjassen, die op basis van polyestervezels zijn geïsoleerd. In dit geval geeft niet de cuin-waarde, maar het soort PrimaLoft aan, hoe sterk de isolatie van PrimaLoft kleding is. Afhankelijk van het gebruiksdoel wordt het isolatiemateriaal gemaakt van PrimaLoft Gold of PrimaLoft Silver. Of het nu gaat om een PrimaLoft jas, een PrimaLoft broek of om een PrimaLoft bodywarmer - de eigenschappen van het aangename en lichte materiaal zie je terug in al het wintertextiel en in alle functionele textielsoorten. De sneldrogende en thermische eigenschappen van het materiaal gelden als belangrijke voordelen en maken van elke PrimaLoft jas een betrouwbaar alternatief voor dons. Dons dat geen extra behandeling heeft ondergaan, gaat samenklonteren als het nat wordt. Het gevolg is dat de vulkracht minder wordt, waardoor het donsjack niet meer goed isoleert. Omdat PrimaLoft materiaal in natte en vochtige toestand ook zonder extra behandeling prima functioneert, is het bij slecht weer duidelijk de betere keus.

Isolerende tussenlaag en warm outdoorjas

In winterjassen en outdoor jassen worden thermische voeringen van PrimaLoft ingenaaid tussen een robuust buitenmateriaal en een licht binnenmateriaal. De afgesloten ruimtes houden de vulling van PrimaLoft op z'n plek, zodat deze aan de binnenkant van het jas niet kan verschuiven. Hierdoor behouden PrimaLoft jassen van Maloja, Schöffel of Vaude hun stabiele vorm en gelijkmatige isolatie, waar je ook bij sportieve activiteiten zoals bergsport en wintersport erop kunt vertrouwen.

Van de gewelfde kunstvezels worden niet alleen 100% zuivere PrimaLoft jassen gemaakt, ze worden in combinatie met ander isolatiemateriaal namelijk eveneens verwerkt in wollen jassen, softshell jassen of hardshelljassen. De kunstvezels staan dus aan de basis van de vele toepassingsmogelijkheden van PrimaLoft en zorgen ervoor dat het materiaal kan worden gebruikt in alle outdoorsporten, maar ook in casual jassen en in warme, functionele alledaagse kleding.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.