Functionele, betrouwbare skikleding met een coole look

Skikleding

Als de winter en het skiseizoen er eindelijk aan zitten te komen en je brandende verlangen naar een opwindend verblijf in een sneeuwgebied bijna niet meer is uit te houden, is het de hoogste tijd voor skikleding! Het maakt niet uit of je met twee ski's of met een skiboard de bergen intrekt. En of je nu op de piste bent, toerskiën of op open terrein gaat freeriden - er is passende skikleding voor iedereen, wat je ook van plan bent.
Mammut, The North Face, Haglöfs en Arc'teryx bieden uitstekende hardshelljassen en -broeken die optimaal geschikt zijn om in te skiën.

Passend, fraai en multifunctioneel

Bij snowboardkleding en freeride kleding is niet alleen de functionaliteit, maar ook het uiterlijk belangrijk. Kleding voor toerskiërs is technischer van aard en zorgt voor een uitstekende ventilatie. Maar wat hebben dames en heren nou echt nodig? En waar is dat van afhankelijk?
Het is niet heel makkelijk om die vraag te beantwoorden. In de eerste plaats spelen de omstandigheden een rol. Bij gletsjerbeklimmingen in het hartje van de winter zijn de eisen aan je uitrusting anders dan wanneer je tegen het eind van het seizoen gezellig gaat lopen toerskiën.

Een effectief laagjessysteem is ook bij skikleding een absolute must

Skibekleding dient ertoe het lichaam tegen sneeuw, nattigheid, wind en kou te beschermen. Tegelijkertijd is het voor het draagcomfort essentieel dat lichaamsvocht naar buiten kan ontsnappen. Om dat voor elkaar te krijgen is het cruciaal om functionele weefsels optimaal op elkaar af te stemmen - dat geldt voor het ski-jack, de skibroek, de tussenlaag en het thermo ondergoed.

  • De buitenste lagen, de skibroek en het ski-jack, zijn waterdicht, winddicht en ademend. Daarbij wordt ondertussen standaard gebruik gemaakt van verschillende membraanmaterialen, zoals Gore-Tex.
  • Omdat thermo ondergoed als eerste laag in het laagjessysteem direct op de huid wordt gedragen, moet het er in de eerste plaats voor zorgen dat zweet wordt opgenomen en wordt afgevoerd. De gebruikte weefsels zijn stuk voor stuk lekker zacht en super functioneel. Andere belangrijke details zijn niet-schurende, vlak geborduurde naden, geurremmende eigenschappen en een optimale pasvorm.
  • Afhankelijk van het weertype kun je hierbovenop een isolerend jack dragen. Meestal is een degelijk fleecevest van Polartec afdoende, maar bij extreem koude temperaturen kan het ook nodig zijn om een dun donsjas of een gevoerde jas te dragen.
  • Op de piste en bij skitours in droge, vriendelijke weersomstandigheden is de combinatie van een winddicht softshell jas of windstopper en een softshellbroek in de meeste gevallen toereikend. Hun elastische stof is waterafstotend en biedt voldoende bescherming tegen nattigheid.
Skikleding

Extra details van ski- en snowboardkleding

Gerenommeerde fabrikanten weten precies aan welke eisen functionele jassen en broeken tijdens het skiën en snowboarden moeten voldoen. Hun extra eigenschappen zijn optimaal toegesneden op activiteiten in de sneeuw, zorgen voor betrouwbare bescherming en bieden een hoog draagcomfort.
Voor toerskiërs zijn ventilatieritssluitingen niet alleen nuttig tijdens activiteiten die veel inspanning vragen, zoals bij het maken van sporen, maar zeker ook na afloop van vliegensvlugge afdalingen. Door de ventilatieritssluitingen is het letterlijk mogelijk om stoof af te blazen en kan overtollige warmte naar buiten ontsnappen.
Randbescherming van robuust materiaal, zoals Cordura, en geïntegreerde gaiters en gamaschen zorgen voor een perfecte afsluiting van de laarzen, waardoor sneeuw de broek niet kan binnendringen.
Goede jacks hebben een geïntegreerde sneeuwvanger of kunnen door middel van een ritssluiting aan de skibroek worden bevestigd.
De persoonlijke veiligheid wordt gewaarborgd door Recco reflectoren en aparte zakken voor lawinepiepers en mobiele telefoons voor noodoproepen.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.