Vind het bijpassende herfstjas voor weer waarin je snel vuil wordt

Herfstjas

Elk seizoen stelt zijn eisen aan ons. Vooral mensen die veel buiten zijn of zelfs aan outdoor sporten doen, moeten daarom van stevige kleding voorzien zijn om weer en wind te weerstaan!
Een overgangsjas is zeer windbestendig en waterafstotend of zelfs waterdicht. Net als het functionele jas voor zomer of winter, is het verkrijgbaar als een herenjack of als een damesjas met een getailleerde pasvorm. Ook zijn er diverse jassen verkrijgbaar voor meer bescherming tegen vocht en kou. Met een isolerende laag kan ik mijn herfstjack goed combineren en dan zelfs bij koud weer in de winter dragen.
Wat die all-weather jassen voor de herfst zo speciaal maakt krijgt men hier nader toegelicht.

Mijn herfstjas kan het volgende

Mooie herfstjassen zijn er in prachtige herfstkleuren zoals wijnrood, bruin of olijfgroen. Natuurlijk kan het ook zinvol zijn om een veelkleurig jack te kopen in plaats van een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld om onder grauwe weersomstandigheden beter te worden gezien, vooral op de fiets.
Dergelijke jassen zijn ademend en worden geleverd met een goede, verstelbare capuchon. Er zijn ook tweewegritsen verkrijgbaar, die meer bewegingsvrijheid bieden. Een vrij dun windjack (bijv. windjack) kan met een shirt met lange mouwen worden omgetoverd tot een herfstjas. De pure herfstjassen hebben al een lichte voering van fleece of synthetische vezels, of ze zijn toch gemaakt van een dikkere stof.
Er zijn waterdichte herfstjassen (hardshells), jacks gemaakt van gemengde weefsels (bijvoorbeeld G-1000) en zuivere isolerende jacks voor de overgangsperiode, vervaardigd van synthetische vezels (zoals Primaloft of Polartec Alpha). Maar ook dunnere donsjacks of winddichte fleece vesten zijn geschikt om in de herfst te dragen.
Behalve een verlengd achterpand zorgen vooral handige zakken, reflectoren of duimlussen voor meer plezier buiten de deur.
Zulke herfstjassen zijn er bijvoorbeeld van Vaude, Mammut, Patagonia en The North Face.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.