Leerboeken en trainingsboeken over klimsport

trainingsboek klimmen

Klimmen valt natuurlijk het beste te leren door veel te klimmen. Geschikte leerboeken over de klimsport zijn echter wel een goede hulp om aanmerkelijk sneller vooruitgang te boeken. Bovendien kan men door een boek over klimmen te lezen typische fouten identificeren en deze dan zelf in de praktijk vermijden. Er bestaan zowel boeken die technische knowhow en veiligheidstechnieken aanleren, maar ook boeken over pure klimtraining. De trainingsboeken voor klimmers tonen manieren om de training te optimaliseren, meer kracht te ontwikkelen en een grotere moeilijkheidsgraad bij het klimmen te bereiken.

Voor wie zijn klimboeken zinvol?

Het korte en eenvoudige antwoord is: iedereen die vooruitgang wil boeken in de klimsport. Praktische ervaring en training zijn weliswaar belangrijk, maar een klimboek helpt om te herhalen en te verdiepen wat al is geleerd. Ervaren klimmers vinden in training- en leerboeken nieuwe ideeën voor klimtraining, tactiek en voor keuze van de uitrusting.
Maar het vinden van het juiste leerboek m.b.t. de klimsport is nog niet zo eenvoudig. Sportklimmers, die simpelweg intensiever willen klimmen kiezen wellicht een boek over klimtraining, dat krachttraining en klimtechnieken omvat. Wie meer wil weten over veiligheidstechnieken zoekt een leerboek hierover en alpinisten zijn op hun beurt vooral geïnteresseerd in weersomstandigheden in bergachtig gebied, alpinegevaren, lawines en oriëntatie. Naarmate men intensiever de bergsport beoefent, des te meer klimleerboeken er in de loop van de tijd op de boekenplank bij zullen komen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.