Toerskiplezier met de juiste toerskigids

Skitochten zijn helemaal in. Steeds meer mensen ontdekken het plezier van offpiste de weg te zoeken naar de dik besneeuwde bergtop. Aangezien omwegen of doodlopende wegen de pret kunnen bederven en de verkeerde weg in de bergen ook snel gevaarlijk kan worden, is een goede toerskigids van de regio onmisbaar. Een gids voor skitochten geeft je, net als een wandelgids in de zomer, informatie over de beste routes in de bergen. Een toerskigids vermeldt daarbovenop natuurlijk ook de geschikte afdalingen. Bovendien worden de gevaren van de winter, zoals lawines, behandeld. Een goede toerskigids helpt je om hellingen met lawinegevaar te vermijden.

Hoe vind ik de juiste tocht in een toerskigids?

Net als een wandelgids of een klimgids hebben skitochtgidsen gewoonlijk een classificatiesysteem dat informatie geeft over de duur, de moeilijkheidsgraad en de gevaarlijkheid van een tocht. Zo kun je je tocht thuis al in detail plannen en kom je in de bergen niet voor onaangename verrassingen te staan. Een toerskigids geeft ook aan welke tochten vooral gericht zijn op de klim en welke op de afdaling.

Naast gidsen voor skitochten zijn er ook gidsen voor sneeuwschoentochten, waarin je de geschikte routes vindt als je wilt gaan sneeuwschoenwandelen. Deze tochten zijn meestal minder alpien en niet zo zeer gericht op afdalingen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.