Met de camera rugtas op stap

Camera rugtassen

Wie zijn/haar hoogwaardige camera en dure uitrusting veilig op wil bergen en comfortabel wil vervoeren kan niet zonder een camera rugtas. Tenslotte is met een DSLR, wisselobjectieven, flitser, statief en benodigdheden snel het één en ander te dragen. Voor een systeemcamera of een kleine digicam zijn er voor outdoor gebruik goed gevoerde tassen beschikbaar. Want deze beschermen de kostbare inhoud tegen stoten, vuil en zakkenrollers.

De juiste fotorugzak voor de uitrusting

Er zijn fotorugzakken met verschillende gebruiksmogelijkheden op de markt. Professionals en ambitieuze hobbyfotografen vervoeren hun uitrusting in een rugzak met gevoerd cameravak. Deze heeft een goede onderverdeling met aanpasbare vakken voor verschillende brandpunten, organisatievakken voor kleine onderdelen en onderhoudsproducten. Daarnaast is een bevestiging voor het statief zeker zinvol. Want wie draagt er nou graag de zware driepoot de hele dag in de hand terwijl je op een fototocht in de bergen onderweg bent?
Uitrustingskenmerken zoals een geïntegreerde regenhoes en een drinksysteem compartiment zijn buitenshuis eveneens zeer zinvol. F-Stop Gear en Mindshift hebben in dit segment naamsbekendheid verworven. Hun camera rugzassen gelden als in de praktijk werkzaam, doordacht en hoogwaardig. Voor kleinere camera's is doorgaans een cameratas met schouderriem of een praktische bevestiging aan de trekkingrugzak voldoende. Hier is een praktische oplossing te vinden van de urban vormgegeven tas voor de stedentrip tot de rugzakinlay voor elk gebruiksdoel.

Camera rugtassen

Draagcomfort, gebruiksgemak en bescherming tegen diefstal

Een camera rugzas of misschien een cameratas bewijst zich met het gebruiksgemak. Om het gewicht van de foto-uitrusting comfortabel te kunnen dragen is bij een rugzak een behoorlijk draagsysteem met gevoerde heupgordel belangrijk. De camera en de uitrusting moeten zo goed mogelijk worden beschermd, gemakkelijk toegankelijk zijn en de hele dag door op orde blijven. Daarvoor zorgt een snelle toegang met ritssluiting. Hierdoor is het hoofdvak wijd te openen en de fotograaf behoudt het overzicht. Deze oplossing heeft het voordeel dat de complete foto-uitrusting in één oogopslag voor je ligt.
Sommige fabrikanten zoals bijvoorbeeld Pascafe hechten veel waarde aan het veiligheidsaspect. Ritssluitingen en gespen zijn afsluitbaar, de gordels zijn met RVS kabels versterkt en materialen die RFID-stralen blokkeren voorkomen diefstal van gegevens.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.