Ruimte voor de belangrijkste nooduitrusting bij het wielrennen: zadeltassen

Zadeltas fiets

Een zadeltas is een uitstekende keuze en prima alternatief voor een volumineuze stuurtas en al helemaal voor een zware fietsrugzak! Dit praktische gezelschap valt helemaal niet op en is eigenlijk onmisbaar om voorbereid te zijn op een lekke band. Zadeltassen blijven het grootste deel van de tijd bevestigd aan de fiets, in tegenstelling tot de zijtassen voor een fietsreis. De aankoop van een goed uitgerust, op de individuele eisen afgestemd model is daarom de moeite waard. Norco, Vaude en Evoc bieden de geschikte tas aan voor fietsers die veel tijd doorbrengen op de fiets.

De passende maat en het juiste bevestigingssysteem.

Afhankelijk van de maat en het model kun je in een passende zadeltas de allerbelangrijkste uitrusting opbergen. De kleinere varianten bieden voldoende ruimte voor reservebanden, gereedschap en dergelijke. Zo kun je bij pech onderweg de tocht snel weer hervatten.

Zadeltas fiets

Aangezien een racefiets of mountainbike geen bagagedrager voor een fietstas heeft, zijn zadeltassen een eenvoudige oplossing. Ze storen niet en vallen qua gewicht nauwelijks op. De tassen worden gewoon onder het zadel bevestigd. Een kliksysteem of goed geplaatste klittenbanden zijn hier erg handig en houden de zadeltassen optimaal en betrouwbaar op hun plaats. Tijdens de rit wiebelt de tas niet lastig heen en weer en 's avonds of voor een pauze in het dorpscafé kun je hem makkelijk losmaken en meenemen. Het juiste formaat van een zadeltas is ook belangrijk. Afhankelijk van welk en hoeveel gereedschap je wilt meenemen zijn organisatie- en bevestigingsmogelijkheden binnenin de tas erg handig. Heb je deze niet, of is de tas te groot, dan rammelt het gereedschap en raakt het door elkaar. Binnenzakken, steekvakken en elastische bevestigingslussen zijn hiervoor erg handige, praktische aanvullingen.

Nuttige extra details van zadeltassen

Naast de nood- en pechuitrusting kunnen ook energierepen, -gels en kleine spullen zoals een sleutelbos of wat contant geld in de zadeltas worden meegenomen. Zo blijven de zakken van je shirt vrij voor dingen waar je tijdens het fietsen gemakkelijk bij wilt kunnen. Sommige modellen zijn met externe bevestigingsmogelijkheden uitgerust. Hieraan kun je bijvoorbeeld protectoren en beschermers bevestigen, wat praktisch is tijdens lange, inspannende ritten bergop.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.