Ruimte voor de belangrijkste nooduitrusting tijdens het wielrennen: Zadeltassen

Zadeltas fiets

Een uitstekende keuze en prima alternatief voor een volumineuze stuurtas en al helemaal voor de zware fietsrugzak! Dit praktische gezelschap valt helemaal niet op, maar is op zijn laatst bij een lekke band voor de fietser onontbeerlijk. Zadeltassen blijven, in tegenstelling tot de zijtassen voor de fietsreis, de meeste tijd bevestigd. Daarom loont zich de aanschaf van een goed uitgerust, op de individuele eisen afgestemd model. Voor fietsers die veel tijd op de fiets doorbrengen verkopen Norco, Vaude en Evoc de geschikte tas.

Die passende maat en het juiste bevestigingssysteem.

Afhankelijk van de maat en het model kun je in een passende zadeltas de allerbelangrijkste uitrusting opbergen. De kleinere varianten bieden voldoende ruimte voor reservebanden, gereedschap en dergelijks. Zo kan bij pech onderweg de tour snel weer worden voortgezet.

Zadeltas fiets

Aangezien op een racefiets en mountainbike geen bagagedragertas kan worden gemonteerd zijn zadeltassen een simpele oplossing. Ze storen niet en vallen qua gewicht nauwelijks op. De tassen worden eenvoudig onder het zadel bevestigd. Een klickfix-systeem of logisch geplaatste klittenbandsluitingen zijn hierbij erg handig en houden de zadeltassen optimaal en betrouwbaar op hun plaats. Tijdens de rit wiebelt de tas niet lastig heen en weer, 's avonds of voor een pauze in het dorpscafé kun je hem makkelijk verwijderen en meenemen.Ook is het juiste formaat van de zadeltas van belang. Afhankelijk van welk en hoeveel gereedschap wordt meegenomen zijn organisatie- en bevestigingsmogelijkheden binnenin de tas erg handig. Heb je deze niet, of is de tas te groot, dan rammelt het gereedschap en raakt door elkaar. Binnenzakken, steekzakken en elastische bevestigingen zijn hiervoor erg handige, praktische aanvullingen.

Nuttige extra details van zadeltassen

Naast de nood- en pechuitrusting kunnen ook energiegels en kleine spullen zoals de sleutelbos of wat kleingeld in de zadeltas worden opgeborgen. Zo blijven de shirtzakken vrij en zitten deze makkelijk bereikbaar in het zadel en daarmee bijzonder waardevolle ruimte bespaard. Sommige modellen zijn met externe bevestigingsmogelijkheden uitgerust. Hieraan kun je bijvoorbeeld protectoren en beschermers bevestigen - praktisch tijdens lange, inspannende ritten bergop.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.