Geodeet tenten - schuilplaats voor ruige omstandigheden

Geodeet tenten

De typische vorm van geodeet tenten komt overeen met een halfrond, dan wel de vorm van een koepeltent. Door de spanning van ten minste drie elkaar kruisende flexibele tentstokken wordt een zeer stabiele constructie tot stand gebracht, die geodeet tenten speciaal voor gebruik onder zware omstandigheden geschikt maakt.

Voordelen van geodeet tenten

Het grote voordeel van deze tenten is de stabiliteit aan alle zijden. Vooral bij veranderende windrichtingen, bijvoorbeeld 's nachts, raken zelfs stormbestendige constructies zoals tunneltenten aan hun grenzen. Een geodeet tent biedt hier veel meer reserves.

De kruising van de tentstokken en de daardoor ontstane verdeling van afzonderlijke bereiken biedt ook meer speelruimte voor maximale sneeuwbelasting.

Vanwege de constructie gelden geodeet tenten ook als vrijstaande tenten. Ze kunnen theoretisch zelfs zonder haringen worden opgezet - al naar gelang voldoende gewicht in de tent aanwezig is en bij geschikte weersomstandigheden.

Voordelen van geodeet tenten

Vanwege hun robuustheid zijn deze tenten bijzonder geschikt voor expedities, tijdens alpine tochten of voor kamperen in de winter. Ondanks het robuuste ontwerp zijn moderne geodeet tenten van merken zoals Ortik, Wechsel of Mountain Equipment relatief licht. Ze zijn daarom tevens geschikt voor andere activiteiten zoals tours, wandelen of kamperen en bieden als het erop aankomt altijd voldoende reserves.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.