Geocaching-gps voor beginners en gevorderden

Geocaching-GPS

Geocaching is voor veel mensen die graag in de natuur zijn een populaire sport en hobby geworden. Bij de moderne schatzoektocht of speurtocht zijn de geocachers met hun apparaten op zoek naar verborgen tips en nieuwe coördinaten. Het outdoorschatzoeken begint op forums en websites voor geocaching. Daar vind je de startcoördinaten en korte beschrijvingen voor de routes.

Met een geocaching-GPS, dus een GPS die uitgerust is voor geocaching, zoek je de doelcoördinaten. Op die plaats zoek je dan de juiste verstopplaats. Hierbij moet je soms ook raadsels oplossen of heb je hulpmiddelen nodig. Als je met je geocaching-GPS uiteindelijk de laatste tip hebt bemachtigd, dan wacht op de laatste verstopplaats een symbolische schat en het logboek op jou.

Functies en vereisten van de geocaching-apparaten

Geocaching wordt niet alleen op open terreinen met optimale ontvangst gespeeld, maar ook in het bos en tussen huizen en rotswanden. Daarom moeten geocaching-apparaten voorzien zijn van goede antennes. Sommige GPS-apparaten kun je zelfs uitbreiden met externe antennes, maar voor beginners en eenvoudige caches zijn deze normaal gezien niet nodig.

Om geocaching-apparaten te gebruiken, zijn een hoge resolutie en actuele kaarten erg belangrijk. De GPS-kaarten worden op de apparaten ofwel in kleur ofwel in grijstinten afgebeeld. Grijstinten-display en kleurendisplay moeten ook bij een heldere omgeving en bij zonlicht goed af te lezen zijn en zo weinig mogelijk weerspiegelen. GPS-apparaten worden ofwel met knopjes ofwel met een touch display bediend. In onze geocaching-shop vind je bovendien apparaten met verschillende gradaties van waterdichtheid. Een andere mogelijkheid om de geocaching-apparaten waterdicht te maken, is ze van een extra waterdichte hoes te voorzien. Zo houden regenbuien je niet weg van de papierloze schatzoektocht.

GPS-apparaten van Garmin, Falk en Satmap

De geocaching-apparaten van de toonaangevende fabrikanten voor GPS-apparaten bieden talloze functies, waarvan het de moeite waard is om te vergelijken. Zo kun je het beste apparaat voor geocaching vinden. Sommige apparaten hebben een handig 3-assig kompas en een barometrische hoogtemeter. Andere kun je uitbreiden met een geheugenkaart waardoor ze tracks en routepunten kunnen opslaan.

Naast de GPS-satelliet is een extra ondersteuning van de GLONASS-satelliet mogelijk. Hiermee kunnen sommige apparaten nauwkeuriger navigeren, omdat ze in verbinding staan met meerdere satellieten. Afhankelijk van het geocaching-apparaat is er al een basiskaart op het apparaat geïnstalleerd. GPS-kaarten met een hoge resolutie die je voor geocaching nodig hebt, kun je dan zelf op het apparaat installeren.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.