Tourstokken voor hoogtetours en bergbeklimmers

Alpine tochten stokken

Alpinestokken zijn meestal gemaakt van koolstofvezel of aluminium. Beide materialen zijn uitermate geschikt voor de productie van tourstokken en bovendien bijzonder licht en stabiel. Vaak zijn de tourstokken van carbon iets lichter dan modellen van aluminium. Maar veel aluminium tourstokken zijn ook iets goedkoper in aanschaf.

Qua stabiliteit zijn hoogwaardige tourstokken van merken zoals Black Diamond, Komperdell of Leki altijd robuust genoeg voor veeleisend gebruik in de bergen en op hoogtetours. Dit geldt in gelijke mate voor tourstokken vervaardigd van carbon en tourstokken van aluminium. Afhankelijk van het model zijn er touringstokken met verschillende handgrepen gemaakt van kurk, kunststof, schuimstof en verschillende bandlussen.

Telescoopstokken of inklapstokken voor wandelaars

In tegenstelling tot gewone skistokken bestaan alpinestokken, touringstokken of skitourstokken niet alleen uit een enkele stok, maar uit meerdere segmenten. De meeste alpinestokken zijn samengesteld uit twee of drie segmenten die in elkaar kunnen worden geschoven. Hierdoor zijn de wandelstokken individueel in hoogte verstelbaar en kunnen ze daardoor compact worden ingeklapt voor transport en comfortabel aan de tourskirugzak worden bevestigd. De afzonderlijke segmenten worden stevig gefixeerd met schroefsluitingen of met clipsluitingen.

Inklapstokken hebben niet de bekende sluitsystemen van de tourstokken en bestaan uit afzonderlijke segmenten, die op dezelfde manier als bij een tentstok met een interne kabel vanaf de kurken of kunststof handgreep eruit worden getrokken en vervolgens gefixeerd. Inklapstokken zijn in de regel zeer licht, compact en stabiel. Met drie of zelfs vier afzonderlijke segmenten kunnen de lichtgewicht alpinestokken optimaal worden opgeborgen. Niet alle vouwstokken zijn trouwens in hoogte verstelbaar, maar worden veelal op geschikte lengte uitgekozen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.