Fietshoezen: de perfecte „reisaccommodatie" voor de fiets

Fietshoezen

Als je van je fiets houdt, moet je er goed zorg voor dragen. Gun hem dus een praktische fietshoes voor op reis! Fietshoezen zijn eigenlijk gewoon transporttassen voor de mountainbike of racefiets. Wie zijn fiets optimaal wil beschermen tijdens kampeervakanties of bij het transport in het vliegtuig, de bus of de trein kan niet zonder een robuuste fietshoes.

Waarom eigenlijk een hoes voor de fiets?

Ongeacht of je een gepassioneerde mountainbiker bent of een ambitieuze tijdrijder op de racefiets, echte liefhebbers van de wielersport geven het nodige uit aan hun sportfiets. Om de dure fiets goed te beschermen tijdens het reizen is een afdekking nodig die tegen een stootje kan. En hiervoor worden de fietshoezen gebruikt. Deze hoezen bieden bescherming tegen weer en wind en voorkomen dat er krassen komen op de kostbare inhoud of dat de fiets beschadigd raakt door stoten.

De fiets is echter niet het enige wat moet worden beschermd! Op een uitgebreide tocht wordt de fiets vuil. Fietshoezen zorgen er dus ook voor dat de andere bagage in de bus of de trein schoon blijft. Bovendien kan de fiets met een beschermhoes 's avonds worden meegenomen naar de hotelkamer of in de jeugdherberg. Eigenlijk is het dus bijna een soort fietspyjama!

Wat moeten fietshoezen kunnen?

Allereerst het belangrijkste: een beschermhoes voor de fiets moet robuust zijn. Een fiets heeft tenslotte een bepaald gewicht. Scherpe kanten mogen ook geen probleem vormen, of het nu aan de binnen- of buitenkant is. Voor een probleemloos transport zijn robuuste draaggrepen en -riemen nodig. Sommige hoezen voor fietsen zijn uitgerust met praktische schouderbanden of wieltjes aan de onderkant om het transport gemakkelijker te maken. Bescherming voor het frame en afzonderlijke vakken voor de wielen zijn afhankelijk van het model ook aanwezig. Of het nu gaat om fietshoezen van Vaude, Evoc, Bach of een ander kwaliteitsmerk, een ding is zeker: wanneer je op reis gaat, heb je een hoes voor je fiets nodig!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.