Fietshoezen - de perfecte "reisaccomodatie" voor de fiets

Fietshoezen

"Wie van zijn fiets houdt, die duwt hem voort"? Nee, wie zijn fiets waardeert gunt hem voor de reis een praktische fietshoes! Fietshoezen, dat zijn gewoon transporttassen voor de mountainbike of de racefiets. Wie zijn fiets bij het kamperen of bij het transport in vliegtuig, bus of trein optimaal wil beschermen kan niet zonder een robuuste fietshoes!

Waarom eigenlijk een hoes voor de fiets?

Hetzij liefhebbers van mountainbikes of tijdrijders op de racefiets, echte liefhebbers van de wielersport geven het nodige uit aan hun sportfiets. Zodat de dure fiets op reis een goed onderkomen vindt moet er een afdekking komen die tegen een stootje bestand is. En hiervoor worden de fietshoezen gebruikt. Deze hoezen beschermen tegen weer en wind en houden krassen of beschadigingen door stoten uit de buurt van hun kostbare inhoud.

Maar niet alleen de fiets moet beschermd worden! Op een uitgebreide tour wordt de fiets ook vooral smerig. Hier beschermen fietshoezen de andere bagage in de bus of de trein tegen vuil worden. Bovendien kan de fiets met een beschermhoes 's avonds meegenomen worden naar de hotelkamer of in de jeugdherberg. Dus net een soort fietspyjama.

Wat kunnen fietshoezen?

Allereerst het belangrijkste: een beschermhoes voor de fiets moet robuust zijn. Een fiets heeft tenslotte een bepaald gewicht. Scherpe kanten, hetzij van buiten of van binnen, mogen geen enkel probleem zijn. Voor een probleemloos transport heeft het robuuste draaggrepen en schouderriemen nodig. Sommige hoezen voor fietsen bieden praktische schouderbanden of wielen aan de onderkant om het transport gemakkelijker te maken. Een bekleed frame en afgescheiden vakken voor de wielen zijn, afhankelijk van het model, eveneens van de partij. Of het nu gaat om fietshoezen van Vaude, Evoc, Bach of een ander kwaliteitsmerk, een ding is zeker: wanneer je op reis gaat moet er een fietshoes komen!

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.