Veel meer dan een accessoire: Fietsbellen horen op elke fiets

Fietsbellen

Elke auto heeft een claxon. En elke fiets, ongeacht of racefiets, mountainbike, stadsfiets of kinderfiets heeft een bel nodig! Het maakt niet uit of de fietser aan het wegverkeer deelneemt, op het fietspad of op niet openbare wegen onderweg is. Met fietsbellen wordt de veiligheid duidelijk verhoogd. Want de andere verkeersdeelnemers en voetgangers kunnen door het geluid op de fietser opmerkzaam worden gemaakt, wat geërgerd commentaar en in het ergste geval ongevallen voorkomt.

Eenvoudige bevestiging aan elk stuur.

Fietsbellen zijn er in vele kleuren en maten. Van de mini-fietsbel met kort, pregnant geluid tot aan de grote bel die gegarandeerd gehoord wordt. De bevestiging geschiedt heel eenvoudig aan een houder aan het stuur. Zo kan de fietsbel ook voor meerdere fietsen worden gebruikt. Dat is handig wanneer de fietser zowel in het dagelijkse leven als ook in de vrije tijd met de fiets onderweg is.

Fietsbellen voor kinderen en voor sportieve fietsers

Kinderen hebben speciale bescherming nodig omdat zij de zwakste deelnemers aan het wegverkeer zijn. Hiervoor dient er in ieder geval een bel gemonteerd te worden en deze behoort tot de basisuitrusting van elke kinderfiets. Met de mooie motieven, die bij de fiets passen, en het grappige geluid is het geen probleem om de juiste bel te vinden.
Sportieve fietsers die met de racefiets of de mountainbike onderweg zijn, kiezen voor lichte bellen die met een elastiek of een andere ongecompliceerde bevestiging gefixeerd worden. Deze beschadigen het stuur niet en kunnen desgewenst worden verwijderd.

Wat bij fietsbellen belangrijk is

Naast de juiste kleur en de maat, alsmede de bevestiging zijn er een paar dingen waaraan een fietsbel moet voldoen.

  • Een fietsbel moet duidelijk hoorbaar zijn.
  • Hij moet ook tijdens het duwen of stilstand bediend kunnen worden.
  • De bel moet in elke situatie functioneren. Ongeacht of het regent of bijzonder koud is.
Daarom hoort een fietsbel op de juiste plek te worden gemonteerd en dient deze te functioneren zonder batterijen of stroom.
€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.