Altijd de optimale lichaamstemperatuur met een merino bodywarmer

Merino Bodywarmers

Wie naar topprestaties tijdens bergsport streeft, weet een goede merino bodywarmer te appreciëren. Bodywarmers van zulke natuurlijke, fijne "wondervezels" bieden een uitstekende warmte, zitten comfortabel, gaan niet ruiken en zijn bovendien ademend. En dat alles is 100% natuurlijk.

Van welk materiaal worden merino bodywarmers gemaakt?

De basisstof voor merino bodywarmers komt van het merinoschaap. Ze stammen oorspronkelijk uit de Nieuw-Zeelandse Alpen, waardoor ze aangepast zijn aan een extreem klimaat. De zomers zijn er erg warm en de winters erg koud. Hun vacht is zogezegd een natuurlijke functionele kleding. In de winter beschermt de vacht hun lichaam tegen de kou, terwijl het er in de zomer voor zorgt dat het schaap niet oververhit geraakt. Deze eigenschappen bezit de merino bodywarmer vanzelfsprekend ook.

Wat is er zo bijzonder aan de merino bodywarmer?

De uitstekende eigenschappen van de merinowol maken van de merino bodywarmer een bijzondere outdoorbodywarmer. Merinowol is in tegenstelling tot "normale" wol erg fijn. Daarom kunnen er met merinowol erg lichte en fijne weefsels gemaakt worden. Bovendien isoleren merino bodywarmers erg goed. Als extra isolatielaag onder een outdoorjas valt zelfs de meest ijzige koude te trotseren.

Merino bodywarmers - Functie uit de natuur

Dat betekent niet dat u onder verschillende lagen kleding gaat zweten, want zoals reeds gezegd zijn merino bodywarmers op een natuurlijke manier ademend. Het vochtige zweet wordt naar de buitenkant getransporteerd, wat voor een optimale warmteregulatie zorgt. Wanneer het dan toch een keer zweetdrijvend wordt, komen er meer voordelen van de merino bodywarmer tevoorschijn: Enerzijds zijn de vezels van merinowol geurneutraal en nemen dus geen zweetgeur aan, anderzijds verwarmt de merino bodywarmer ook wanneer hij vochtig is het lichaam nog steeds uitstekend. Het merinostof droogt bovendien erg snel, wat net op meerdaagse tours en niet te onderschatten voordeel is. Door de bijzondere eigenschappen van merinowol biedt de merino bodywarmer bovendien een natuurlijke bescherming tegen gevaarlijke UV-straling; een eigenschap die bij outdoor activiteiten net erg belangrijk is.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.