Vermijd een droge keel met de passende drinkrugzak

drinkrugzak

Of het nu gaat om de Transalp, nordic walking of alpien klimmen: Een drinksysteem heeft een hoge praktische waarde bij sportactiviteiten, omdat het gemakkelijk te hanteren is en volledige concentratie op de tour mogelijk maakt. Om te stimuleren dat het drinksysteem aan de man resp. de vrouw wordt gebracht, volgen hier enkele tips om de juiste drinkrugzak te kiezen.

Bepaal de juiste grootte van de drinkrugzak

Drinkrugzakken zijn met een inhoud van 4 tot 30 liter verkrijgbaar. Hoewel de kleinere varianten naast de drinkzak nauwelijks nog ruimte overlaten voor uitrusting, bieden de grote modellen voldoende ruimte voor het vervoer van accessoires tijdens meerdaagse tochten.
Kleine drinkrugzakken (4 - 10 liter) zijn met name geschikt voor korte trips. Dit is de juiste grootte voor walken, loipen, alpineklimmen en voor wedstrijden. Verder vinden in dergelijke rugzakken nog energierepen en een windjack genoeg ruimte.
De middelgrote variant (11 - 20 liter) is zeer geschikt voor dagtochten (fietstochten, multi-pitch tours), lange mountainbike-races of etappewedstrijden (Transalp te voet). Hier blijft nog voldoende ruimte over voor een EHBO-pakket en extra kleding - de klassieke dagrugzak dus.
Grote drinkrugzakken (21 - 30 liter) worden gebruikt voor meerdaagse tochten: Alpencross op de fiets of extreem lichtgewicht trekking.

Gewicht, pasvorm en uitrusting van drinkrugzakken

Drinkrugzakken zijn vanwege hun gebruik (snelle, intensieve sporten) als lichtgewicht ontworpen (gewicht minder dan 1 kg). De bovenzijde is weerbestendig gecoat, zodat er geen regenhoes nodig is.
Het model is lang en ligt dicht tegen het lichaam, zodat de last niet wegglijdt bij veel beweging (klimmen, lopen). Vanwege de grootte van de rugzak en de eenvoudige heupbanden (geringe last) zijn er geen speciale damesmodellen verkrijgbaar.
Bevestigingsopties zijn beschikbaar, maar minimalistisch ontworpen: Mesh-zakken en trekkoorden. Details zoals de helmhouder, heuptas of ook een ruime ingang tot het drinkzakvak (om bij te vullen is het niet nodig de zak te verwijderen) maken de uitrusting van een drinkrugzak compleet.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.