Comfortabele campingslaapzakken voor outdoor reizigers en kampeerders.

Kampeerslaapzak

Slaapzakken voor het kamperen zorgen voor een aangename nachtrust op de camping. Afhankelijk van het seizoen en de reisbestemming dient de kampeerslaapzak bij het reisdoel te passen. Het door de fabrikant aanbevolen temperatuurbereik is daarom een belangrijke richtlijn bij het kiezen van de juiste reisslaapzak. De comfort-temperatuur die op de slaapzak staat vermeld dient altijd overeen te komen met de laagste temperatuur die tijdens de reis te verwachten is.

Als de kampeerslaapzak niet continu in de rugzak wordt meegedragen zijn het gewicht en volume ondergeschikte criteria voor de keuze. Wanneer de slaapzak echter ook voor trekking- en huttentochten gebruikt gaat worden is het beter om voor een klein volume en gewicht te kiezen.

Donzen slaapzak of synthetische slaapzak voor het kamperen?

Kort samengevat zijn donzen slaapzakken bij hetzelfde thermische vermogen over het algemeen lichter dan synthetische slaapzakken en hebben ze een kleiner volume. Echter is dons wel gevoeliger voor nattigheid en vocht en heeft dus wat meer onderhoud nodig. Synthetische slaapzakken kun je daarentegen gerust ook eens helemaal nat laten worden, omdat ze snel drogen.

Bij het overnachten in een tent worden slaapzakken niet zo vochtig als bij een nacht op een isomat in de open lucht, een Tarp of onder een muskietengaas. Veel slaapzakken voor het kamperen zijn daarom ook met waterafstotende externe materialen uitgerust. Desondanks moet de slaap voor het vervoeren in de pakzak altijd goed gedroogd en gelucht te worden.

De mummieslaapzak is een winnaar.

Veel outdoorspecialisten, zoals Mountain Equipment, Mammut of Vaude, bieden zowel mummieslaapzakken als ook dekenslaapzakken en eiervorm-slaapzakken aan. Door zijn praktische vorm en de comfortabele capuchon is de mummieslaapzak met afstand de meest populaire constructie voor kampeerslaapzakken. De modellen zijn meestal met een ritssluiting aan de linker of rechterzijde verkrijgbaar.

Ter aanvulling daarvan gebruiken veel kampeerders binnenslaapzakken of zijden slaapzakken. Het temperatuurbereik kan daarmee een paar graden worden verhoogd, en ook wat hygiëne en onderhoud betreft zijn binnenslaapzakken een waardevolle aanwinst. Binnenslaapzakken zijn veel makkelijker en vaker te wassen dan de kampeerslaapzakken zelf.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.