Lycra brengt de nodige elasticiteit bij outdoor kleding

Lycra

De naam Lycra valt in de modewereld niet weg te denken. Deze synthetische vezels zijn in outdoor kleding ook veelvuldig in producten te vinden. Lycra is niet echt een weefsel, maar een weefselbestanddeel dat kan worden gecombineerd met synthetische vezels en natuurlijke vezels. De toevoeging van slechts een kleine hoeveelheid - 2% - kan al genoeg zijn om de eigenschappen van het eindproduct te veranderen.
De synthetische elastaan vezel is zeer elastisch en heeft een uitstekend herstelvermogen. Het kan tot 700% onder spanning worden opgerekt en keert dan nog steeds terug naar zijn oorspronkelijke toestand. Kleding met een Lycra aandeel is daarom kreukvrij en gemakkelijk in het onderhoud - ideaal voor alledaags gebruik en reizen.

Een veelzijdige vezel voor outdoor kleding

Het maakt niet uit of het nu gaat om een tourbroek in de bergen, een zwembroek aan het meertje, of een nauwsluitende hardloopbroek voor trailrunning - in nagenoeg alle kleding is wel een klein percentage lycra verwerkt. Dit maakt een prima zitvlak mogelijk en zorgt gelijktijdig voor een uitstekende bewegingsvrijheid!

Wetenswaardigheden over de elastische vezels

Lycra is oorspronkelijk ontwikkeld om het elastiek in lingerie te vervangen. Omdat deze na verloop van tijd oprekt en de foundation daardoor zijn mooie pasvorm verloor. In de categorie badkleding werd de synthetische elastaanvezel dan ook snel toegepast. Badpakken en badbroeken werden lichter, droogden sneller en behielden hun vorm in het water. Hierna volgden de aerodynamische fietsbroeken, fietsshirts en skipakken. De stijlvol ontworpen modellen van Vaude, Maloja en Qloom zijn uiterst functioneel en meer dan alleen maar een insider-tip!
In de jaren 1970 werd in de mode steeds meer gebruik gemaakt van de vezel. Trefwoord disco! Schrille, felgekleurde leggings, nauwsluitende jeans en maillots kwamen in de mode. En wie van de klimmers en boulderers kent ze niet, de legendarische foto's van Wolfgang Güllich, Jerry Moffatt, Isabelle Pattissier en co.? Stoere zetten, wilde bewegingen - natuurlijk met de authentieke stijlvolle broek!
De eerste modellen hardloop- en fietskleding met compressie-effect kwamen in de jaren 90 op de markt. Door de compressie wordt spiervermoeidheid voorkomen en helpt regeneratie te bevorderen.
Het productassortiment van Lycra evolueert voortdurend. Xtra Life is chloorbestendig en behoudt zijn pasvorm. Zwemkledingfabrikanten gebruiken het om andere modellen te creëren en bieden producten aan met een langere levensduur. Truien en outdoor kleding verkrijgen een zachter gevoel en behouden de pasvorm langer.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.