Polariserende zonnebrillen tegen storende lichtreflexen

Gepolariseerde zonnebrillen

Reflecties op felle of spiegelende oppervlakken zoals water, sneeuw, ijs en natte rijbanen maken de ogen sneller vermoeid, omdat ze zich constant moeten instellen op de sterke wisselingen van het licht. Daarom grijpen niet alleen piloten en watersporters naar gepolariseerde brillenglazen, maar ook bergbeklimmers, alpinisten, wandelaars en fietsers.

De zonnebrillen met het geïntegreerde polarisatiefilter in de brillenglazen filteren door hun speciale constructie de reflecties en zorgen zo voor een helder en aangenaam zicht door de zonnebrillen. Poolbrillen van gerenommeerde brillen- en sportbrillenfabrikanten zoals Oakley, Smith of Julbo verbeteren niet alleen het zicht, maar verhogen ook duurzaam de veiligheid, omdat men als sporter of verkeersdeelnemer niet verblind wordt en te allen tijde het optimale overzicht heeft.

Gepolariseerde glazen voor gletsjerbrillen en vissersbrillen

Bij expedities op sneeuw en ijs is de belasting voor de ogen door de intensieve reflecties op het felle spiegelende oppervlak extreem en dreigt er ook binnen korte tijd ernstige oogbeschadiging. Gletsjerbrillen zijn daarom niet alleen voorzien van absoluut betrouwbare UV-bescherming en een sterke verduistering, maar meestal ook van hoogwaardig gepolariseerde glazen.

Ook voor vissers aan rivieren, meren of zee zijn polariserende brillen bijzonder aan te raden. Door het constante kijken op het wateroppervlak en de daarin oplichtende lichtreflexen, ziet men al snel steeds slechter en moet men de ogen samenknijpen. Met een gepolariseerde bril daarentegen is een ontspannen blik ook na uren aan het water gegarandeerd.

De poolbrillen zijn in diverse kleurnuances en worden aangeboden in diverse beschermingscategorieën. Naast de polariserende eigenschappen bieden de gepolariseerde brillenglazen natuurlijk ook uitgebreid bescherming tegen schadelijke UV-straling.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.