Ontspannen doorslapen bij wandelen en andere activiteiten: met de juiste thermo slaapzakken

Thermo slaapzak

Voor mooie nachten in een '1000 sterren hotel' is de juiste slaapzak heel belangrijk! Thermo slaapzakken zijn geschikt voor huttentochten en op de camping, en zijn onmisbaar op wandelingen en voor overnachtingen in de tent.
Voor een vakantie bij zachte temperaturen in zuidelijke streken of een meerdaagse huttentocht is een degelijke zomerslaapzak voldoende. Koud weer en overnachten in de tent? Dan is het verstandiger om een geschikte winterslaapzak mee te nemen. Doorgaans is duidelijk waarvoor thermo slaapzakken met hun temperatuurbereik het beste kunnen worden gebruikt.

De vulling: dons of kunstvezel?

Een donzen slaapzak kan sterk worden gecomprimeerd en heeft de beste warmte/gewichtsverhouding bij een klein pakvolume. Donzen slaapzakken zijn uitstekend geschikt voor tours met weinig ruimte in de rugzak, bijvoorbeeld bij wandelen, interrail of backpacking.
Voor een tour in vochtige streken is een goede synthetische slaapzak de beste keus. De kunstvezelvulling is namelijk ongevoelig voor vocht, waardoor in klamme, natte en koude nachten het thermische vermogen blijft gewaarborgd. Andere voordelen van kunstvezels zijn: ze drogen sneller en zijn onderhoudsvriendelijker dan dons.
Kinderslaapzakken zijn verkrijgbaar in beide varianten. Voor de kampeervakantie worden, net als bij de modellen voor volwassenen, altijd thermo-isomatten aanbevolen. Deze matten bieden immers een goede isolatie tegen de koude grond en je kunt heerlijk doorslapen.

Het model: mummie, ei of deken?

Er zijn verschillende modellen thermoslaapzakken

  • Een mummieslaapzak isoleert het beste vergeleken met zijn gewicht. Deze slaapzak omsluit je lichaam, zonder een overbodige, lege ruimte.
  • Onrustige slapers en outdoorfans die meer comfort nodig hebben, kiezen voor een eivormige slaapzak. Deze slaapzak heeft binnenin meer ruimte en biedt met zijn isolatie een goed warmtevasthoudend vermogen.
  • Dekenslaapzakken zijn geschikt voor warme nachten en lichte activiteiten. In deze slaapzak heb je veel bewegingsvrijheid, daarom hebben kinderslaapzakken vaak dit model.

Praktische details voor meer comfort

Bij de uitrusting van een thermo slaapzak hoort een capuchon met warmtekraag, die het warmteverlies via het hoofd minimaliseert. Een windafdekstrip achter de rits voorkomt het ontstaan van koudebruggen. Op de bijzonder gevoelige plaatsen van het lichaam is de vulling dikker en met een warme voetenbox slaap je echt veel comfortabeler. Bij Mammut, Mountain Equipment en Haglöfs vindt iedereen zijn perfecte slaapzak!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.