Luchtbedden en opblaasbare bedden

Luchtbedden overtuigen op de camping, maar zijn ook ideaal als praktisch logeerbed voor thuis. Bij trektochten en kamperen vertrouwen veel outdoorsporters op lichte isolatiematten van schuimrubber of opblaasbare isolatiematten die bijzonder compact kunnen worden opgevouwen. Luchtbedden daarentegen zijn iets dikker en bieden daardoor een nog beter slaapcomfort en een zeer goede isolatie.

Hoogwaardige luchtbedden van Campingaz of Outwell zijn vaak comfortabeler dan gewone luchtbedden. Dankzij hun speciale kamers zijn de opblaasbare bedden uiterst stabiel en beloven ze een slaapervaring die vergelijkbaar is met die van een binnenveringsmatras of een koudschuimmatras. Niettemin zijn ze zeer licht en kunnen ze gemakkelijk worden gecomprimeerd om ze te vervoeren en op te slaan.

Opblaasbare luchtbedden voor één tot twee personen

Luchtbedden worden meestal aangeboden als een luchtbed voor één persoon of een luchtbed voor twee personen. Afhankelijk van het luchtbed verschillen de afmetingen, de dikte en het maximale draagvermogen van het luchtbed. Met een passend comfortabel luchtbed kan bijvoorbeeld het gehele oppervlak in de tent gevuld worden. Zo is een kampeerluchtbed een ideaal bed voor twee personen of een familiebed voor jonge gezinnen.

Afhankelijk van de stabiliteit en de grootte van het luchtbed varieert ook het gewicht. Grotere en stevigere luchtbedden zijn zwaarder en vereisen meer opbergruimte op weg naar de camping. Voor gebruik als logeerbed of extra bed daarentegen zijn gewicht en pakmaat meer van ondergeschikt belang. In ieder geval heb je een geschikte luchtpomp nodig voor het luchtbed. Om gewicht en volume te besparen kan ook een pompzak worden gebruikt. Veel luchtbedden zijn echter al uitgerust met een pomp die perfect bij de desbetreffende ventielen past.

Opblaasbaar bed als praktisch logeerbed

Met een groot luchtbed kan elke woonkamer of studeerkamer in een handomdraai worden omgetoverd tot een gezellige logeerkamer. Of er nu vrienden op bezoek zijn, ouders, kinderen of kleinkinderen, met de juiste pomp is een luchtbed in een mum van tijd opgeblazen en klaar voor gebruik.

In tegenstelling tot goedkopere modellen, die vooral zijn ontworpen om af en toe thuis te gebruiken, maken luchtbedden van outdoor- en campingfabrikanten zoals Outwell of Campingaz indruk met hun hoge belastbaarheid en zeer goede afwerking. Ze zijn ook uitstekend bestand tegen langdurig gebruik tijdens het kamperen en sportieve outdooractiviteiten. Bovendien scoren ze met veel slaapcomfort, een zacht oppervlak en zeer goede ventielen.

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5