Isolatiematten voor een zachte en warme ondergrond

isolatie slaapmat

Wie al eens in een tent geslapen heeft zonder isolerende of dempende mat zal de kwaliteiten van een slaapmat wel waarderen. Isolatiematten combineren het drukverlagende binnenmateriaal van een schuimmat met de luchtlaag van een traditionele slaapmat en de isolatie van een thermoslaapmat. Het comfort van een outdoormat zal iedereen die een nacht in de natuur doorbrengt verbazen.

Functies en materiaaleigenschappen van een isolatiemat

De functionaliteit en het materiaal van een isolatiematje zijn zo op elkaar afgestemd dat je oneffenheden zoals stenen of wortels niet meer voelt. Een groot deel van deze oneffenheden wordt geabsorbeerd door de zelfopblazende luchtkamers. Als je het ventiel van een isolatiemat opent, dan vult deze zich automatisch met lucht. Als je de slaapmat daarna opvouwt of oprolt, dan wordt de lucht er door het open ventiel weer uitgeduwd. Dankzij deze techniek zijn slaapmatten niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook extreem goed te comprimeren. Bovendien kan er geen kou of vocht van onderen door het bodemmateriaal van de slaapmat heen dringen.

Welk slaapmat voor welk doel?

Over het algemeen kun je bij de aankoop van een isolatiemat kiezen tussen dunnere en dikkere varianten. Dunnere varianten kunnen grotere oneffenheden op de grond slechter absorberen, maar je kunt ze wel kleiner opvouwen en ze zijn lichter. Ze zijn daarom met name geschikt voor meerdaagse wandeltochten, bergbeklimmingen met overnachting en reizen waarbij je je bagage gedurende een lange tijd zelf moet dragen.
Voor een langere kampeervakantie op een vaste plaats of bij reizen met gemotoriseerde voertuigen is een dikkere en dus iets zwaardere isolatiemat meer geschikt.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.