Isolatie slaapmatten zorgen voor een zachte en warme ondergrond

isolatie slaapmat

Wie al eens in een tent geslapen heeft zonder isolerende of dempende ondergrond, kan de kwaliteiten van een slaapmat wel waarderen. Isolatie slaapmatten combineren het drukvereffenende binnenmateriaal van een mat van schuimstof, de luchtlaag van een traditioneel slaapmat en de isolatie van een thermo slaapmat. Het comfort van een outdoormatras zal iedereen verbazen die op eender welk moment een nacht in de natuur doorbrengt.

Functies en materiaaleigenschappen van een isolatie slaapmat

De functionaliteit en het materiaal van een isolatie slaapmat zijn zo op elkaar afgestemd dat oneffenheden zoals stenen of wortels worden opgeheven. Een groot deel van oneffenheden wordt geabsorbeerd door de zelfopblazende luchtkamers. Als je het ventiel van een isolatie slaapmat opent, dan wordt dit automatisch met lucht gevuld. Als je het slaapmat opvouwt of oprolt, dan wordt de lucht door het open ventiel er weer uitgeduwd. Dankzij deze techniek zijn deze slaapmatten niet alleen gemakkelijk, maar ook extreem comprimeerbaar. Bovendien dringt er langs onder geen koude en vocht door het bodemmateriaal van de isolatie slaapmat.

Welk slaapmat voor welk doel?

In principe kun je bij de aankoop van isolatie slaapmat kiezen tussen dunnere en dikkere varianten. Dunnere varianten kunnen grotere oneffenheden op de grond slechter absorberen. Maar ze zijn wel kleiner te comprimeren en lichter. Ze zijn geschikt voor meerdaagse wandeltochten, bergbeklimmingen met overnachting en reizen waarbij je je bagage gedurende een lange etappe zelf moet dragen.
Voor een langere campingvakantie op een vaste plaats of bij reizen met gemotoriseerde voertuigen is een dikker en dus iets zwaarder isolatie slaapmat meer geschikt.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.