Het juiste indoor-klimtouw voor klimtrainingen vinden

Indoor klimtouwen

Een speciaal indoor-klimtouw is erg belangrijk. Dit geldt niet alleen voor beginners, die meestal toprope klimmen, maar ook voor ambitieuze klimmers die vaak projecteren. Hier geven we een aantal tips waarmee je rekening moet houden als je een indoor-klimtouw koopt.

Lengte van indoor-klimtouwen bepalen

Eerst moet je je afvragen hoe lang het klimtouw moet zijn om in de klimhal te gebruiken. Houd niet alleen rekening met de wandhoogte, maar ook met overhangende rotsen, overdekkingen en indirecte routes. De meeste hallen zijn amper hoger dan 12 meter, maar als er een lange overhang is, dan is een indoor-klimtouw van 30 m nog steeds niet lang genoeg. Je kunt dus beter ruim tellen en enkele meters extra nemen. We raden je aan om de korte variant te nemen voor lage klimhallen en voor klimmers die niet graag schuin hangen. In principe zijn kortere indoorklimtouwen prettiger om te hanteren in drukbezochte klimhallen met veel routes. Wie zijn klimtouw ook graag wil gebruiken op de rots, moet eerder op 60 of 70 meter rekenen.

Kenmerken van indoor-klimtouwen

Als je het touw vaak gebruikt, dan moet het ook beter beschermd zijn tegen slijtage. Het percentage mantel van het indoor-klimtouw moet dus hoger zijn. Bovendien zijn de indoor-klimtouwen erg stofresistent en hebben ze een groot aantal normvallen bij een dikkere doorsnede (vaak meer dan 10 mm). Al deze kenmerken vormen een goed indoor-klimtouw voor topropeklimmers en experimenteerders. Bovendien gaan de touwen op die manier langer mee bij intensief gebruik!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.