Warme handen in de sneeuw met de juiste skihandschoenen

Skihandschoenen

De juiste handschoenen kiezen is niet zo eenvoudig. Voor sportactiviteiten komt het aan op de ideale verhouding tussen enerzijds isolatie en bescherming tegen weersinvloeden en anderzijds een goede grip en vingergevoel. Niet iedereen krijgt snel koude handen en niet iedereen moet volledig beschermd zijn tegen vocht. Daarom zijn er talloze skihandschoenen voor elk gebruik. Het is dus niet eenvoudig om de juiste handschoenen te kiezen.
Hierdoor hebben we de basistips voor de eigenschappen van skihandschoenen verzameld, zodat je het passende model sneller en gemakkelijker kunt vinden.

Materialen en eigenschappen van skihandschoenen

Er bestaan skihandschoenen in de vorm van vingerhandschoenen en van wanten. De eerste soort is het meest populair, omdat ze gemakkelijk en veelzijdig te gebruiken zijn. Wanten kun je perfect dragen als overhandschoen (bv. over een dunne fleecehandschoen als liner) of apart als erg warme vingerbescherming. Het voordeel van de wanten is het betere thermische vermogen, voornamelijk aan de vingertoppen. Het nadeel is dat je je vingers maar beperkt kunt bewegen. Als tussenoplossing is er zogenaamde lobster. Dit zijn handschoenen die een combinatie vormen van wanten en vingerhandschoenen. Ofwel zitten de wijs- en middenvinger en de ringvinger en pink samen in een vingerbox ofwel zit de wijsvinger apart en de andere drie vingers samen. Hiermee kun je ook goed bij ijzig weer fietsen.

Softshell handschoenen zijn elastisch en beschermen je handen tegen de wind, maar alleen hardshell handschoenen zijn volledig waterdicht. Je moet zelf beslissen wat je nodig hebt. Beide soorten skihandschoenen zijn robuust, meestal verstevigd met leer aan de binnenkant en zacht gevoerd binnenin. Er zijn ook handschoenen van zuiver dons of kunstvezel (meestal wanten) die erg veel warmte geven.
Als je een goede skihandschoen van Marmot, Reusch, Roeckl of Barts koopt, moet je net zoals bij skikleding letten op details als ophanging, klittenbandsluiting en verstevigingen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.