Comfortabele, mooie yoga broeken voor optimaal comfort

Yoga pants

Een goede yoga broek wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat alles lekker zit en de drager of draagster tijdens het yoga niet worden beperkt in de beweging. Net als bij andere sporten bestaat er speciale yogakleding, zoals yoga shirts en yoga broeken. Deze zitten optimaal, worden speciaal zo toegesneden dat ze niet storen en alles goed bedekt houden. Een bijpassende yoga broek zit min of meer tussen sweat pants en leggings in en bestaat uit zacht, huidvriendelijk materiaal.
Omdat yoga geen andere uitrusting vereist dan kleding en een yogamat, is een investering in een goed vervaardigde broek zeker zinvol. Maloja, Patagonia en Supernatural hebben veel mooie yoga broeken in alle maten en gemakkelijk combineerbare kleuren in hun programma. Je kunt dus in een oogwenk een complete yoga-outfit samenstellen, bestaande uit een goede broek en een mooie top.

Het materiaal speelt een cruciale rol

Net als bij outdoor kleding bepaalt de materiaalmix van een yoga broek het draagcomfort. Modern functioneel textiel is ademend en voelt zacht aan op de huid. De klassieke vissersbroek of Thai-broek bestaat uit katoen of biologisch katoen en is bijzonder comfortabel met zijn gewikkelde snit! Maar ook gemengde stoffen met merinowol zijn uitstekend geschikt voor yoga! Stoffen gemengd met spandex zorgen voor een mooie stretch. Zo kan een maillot nauwsluitend worden gedragen.

Yoga pants

Praktische details van yoga broeken

Vooral dames hechten bij een yoga broek naast het comfort en een aangenaam huidgevoel tevens aan een aantrekkelijke look. Daarbij moet men echter wel steeds het doel voor ogen behouden. Waar het om gaat bij yoga is dat men zich volledig kan concentreren op de uitvoering.
Voor bijpassende kleding betekent dit dat deze nauwelijks merkbaar en toch niet knellend moet zijn. Een hoogzittende, platte tailleband en een bewegingsvriendelijke snit zijn hierbij erg belangrijk.

En zeker niet alleen maar geschikt voor yoga

Met hun hoge draagcomfort zijn yoga shorts en yoga broeken niet alleen maar in de yogastudio te vinden! Ze zijn evenzeer geschikt voor alle andere gelegenheden waarbij zulke eigenschappen van pas komen. Zo kan de draagster deze zonder problemen tijdens pilates of de fitnesstraining dragen. Zelfs een ontspannen leesmiddag op de sofa is comfortabeler met een yoga broek.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.