Yoga legging met optimale pasvorm voor perfecte bewegingsvrijheid

Yoga leggings

Bij yoga zijn concentratie, flexibiliteit en goede ademhaling essentieel. Zijn deze in balans, dan slagen lichaam en geest er tijdens de uitdagende oefeningen erin zich met elkaar te verenigen. Om maximale effectiviteit en comfort op de yogamat te kunnen ervaren, vormt de juiste kleding bij yoga een belangrijke factor.

Yoga leggings zitten als een tweede huid en voorkomen met hun aangepaste boorden het verschuiven, dan wel omhoog of omlaag glijden van de yoga broek. De functionele leggings zijn vanwege hun platte naden en de comfortabele snit bijzonder geschikt voor yoga, ook al omdat ze drukpunten of onplezierige schuren over de huid voorkomen.

Yoga kleding gemaakt van synthetische vezels of katoen

Zulke leggings zijn meestal gemaakt van een functionele materiaalmix. De van synthetische vezels vervaardigde gemengde weefsels worden gekenmerkt door een hoge elasticiteit en sterkte. Niettemin zijn de gebruikte weefsels erg dun en ook uitgesproken ademend.

Yoga kleding bestaat zowel nauwsluitend als ruim zittend. Bij wijd toegesneden yogakleding wordt vaak gebruik gemaakt van katoen of een mix van katoen en synthetische vezels. Yoga leggings vervaardigd van pure katoen zijn niet altijd geschikt om te dragen. Het katoen is gewoon niet rekbaar genoeg. Met een bepaald aandeel rekbaar elastaan is ook een yogabroek van katoen elastisch genoeg voor sportief gebruik op de yogamat.

Ademende yoga broek

Yoga leggings op enkel- of kuitlengte zullen altijd iets minder ventilatie bieden dan korte yoga shorts. Luchtdoorlatende materialen en extra ventilatiedelen, zoals mesh-inzetstukken aan de achterzijde van de knieën, voeren warmte en vocht effectief af van het lichaam. Dus ook een herhalingsoefening als de zonnegroet of de boom brengt geen onnodig zweten met zich mee.

Bekende fabrikanten van sportkleding en klimuitrusting voldoen aan de sterke vraag naar functionele yogakleding. Ze maken daarbij optimaal gebruik van hun jarenlange ervaring in de productie van ademende, functionele shirts en sportbroeken. Adidas, Salewa of Red Chili hebben bijvoorbeeld een brede selectie van yogabroeken en functionele leggings, waarvan sommige niet alleen geschikt zijn voor yoga, maar tevens voor andere sporten zoals pilates of aerobics. De strakke yoga leggings kunnen het hele jaar door worden gedragen, zowel indoor als outdoor en in combinatie met een lange of korte yoga top. Ze garanderen optimale bewegingsvrijheid en een sportieve uitstraling op de yogamat.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.