CO2 Pompen

CO2 Pompen

In tegenstelling tot de gebruikelijke minipompen of fietspompen pompt een CO2 pomp in een paar seconden de hele inhoud in de band. Verwisselbare cartridges leveren de CO2-druk. Deze methode is tijdbesparend en wordt gebruikt in de amateur- en profsport bij wielrennen en bij het mountainbiken.

Techniek en functie

Elke luchtpomp is toegespitst op een bepaalde toepassing: standpompen voor alledaagse werkzaamheden in de werkplaats, minipompen voor noodgevallen onderweg. CO2-systemen worden toegepast als de tijd dringt. De systemen en reservepatronen van Airace, Contec of Crankbrothers zijn licht, snel en betrouwbaar. De fietser schroeft een cartridge in de CO2-adapter en door middel van de airgun kunnen binnenbanden of tubeless systemen in een paar seconden worden gevuld. De aangeboden systemen zijn in de regel compatibel met Dunlop- en Sclaverand-, maar ook met Schrader- of autoventielen. Voor diverse bandenvolumes bestaan er cartridges in diverse maten.

Veelzijdige hulpmiddelen

Bij tubeless systemen zijn cartridge pompen een efficiënte mogelijkheid voor de eerste keer vullen, waarbij in korte tijd een zeer hoge luchtdruk noodzakelijk is. De lucht schiet door het ventiel in de band en drukt plotseling de wang van de band tegen de velg die daar samen met de montagevloeistof en de velgrand het tubeless systeem afdichten.
CO2-cartridge pompen zijn kleine en lichte hulpmiddelen voor snel gebruik bij minimaal gewicht. Tijdens een race, maar ook in de werkplaats zijn ze op hun plek. Voorzichtigheid is echter geboden bij MTB-banden met groot volume en kleinere cartridges: in sommige gevallen volstaat een enkele cartridge niet om de band volledig te vullen, hier helpt bijpompen.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.