Vloerpompen

Vloerpomp

Zonder vloerpomp is geen enkele hobbywerkplaats volledig. Vloerpompen zijn een absolute must voor racefietsen, trekkingfietsen en mountainbikes. Ze pompen namelijk efficiënt en zorgen in enkele seconden voor de juiste bandenspanning. Een minipomp zou er minuten over doen, maar een vloerpomp slechts enkele duwen. Modellen van Airace en Zefal zijn deels voorzien van manometers die de luchtdruk nauwkeurig meten.

Racefiets en mountainbike: de verschillen

Zowel pompen voor racefietsen als voor mountainbikes zijn erop voorzien om fietsbinnenbanden snel op te pompen tot de gewenste druk. MTB-modellen kunnen tot maximaal 6 bar worden opgepompt, racefietsmodellen hebben naargelang de constructie 10 tot 12 bar nodig. In principe hebben alle vloerpompen combiventielen of ventieladapters, waardoor ze zowel op Dunlopventielen als op Sclaverandventielen en autoventielen passen. Vooral hogedrukpompen worden voorzien met ventieladapters voor geveerde voorvorken en dempers, zodat ze het hoge drukniveau van de veerelementen kunnen verhogen.

Eigenschappen

De pompen onderscheiden zich door de lengte van de slang, het pompvolume, de manometer en de constructie van de ventielkop. Normaal gezien worden alle hoogwaardige pompen voorzien van een manometer of luchtdruktester. Modellen voor racefietsen zijn soms voorzien van extra insteekhoezen voor CO2-cartridges, zodat het eerste deel van het pompen erg snel vooruit gaat. Ook voor de installatie van tubeless systemen is het cartridgesysteem het meest geschikt.

Vloerpompen worden voor het fietsen vaak gebruikt. Eens je er eentje gekocht hebt, beleef je er nog jarenlang plezier aan. Wie daarom speciale uitvoeringen belangrijk vindt, moet voor de aankoop eens de mogelijkheden bekijken. Ook met een kleiner budget kun je modellen vinden die uitgerust zijn met de basisfuncties.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.