Onderweg ongecompliceerd vloeistof tot je nemen: Bidons

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Wie zich op de fiets inspant gaat automatisch zweten. Om de vochthuishouding snel weer in balans te brengen is een grote bidon aan te raden. Met name op de racefiets beperkt een rugzak met drinkzak te sterk. Hier is een bidon handiger. De houder is zo aan te brengen dat de bidon altijd gemakkelijk bereikbaar is wanneer je op het zadel zit.

Bidons

De juiste maat en het materiaal zijn doorslaggevend.

Bidons hebben doorgaans een inhoud tussen 500 ml en 1 liter. Dat bespaart gewicht en is groot genoeg wanneer hij tussendoor in de pauze wordt bijgevuld. Een fatsoenlijke bidon is robuust en onderhoudsvriendelijk. Het meest hygiënisch is de regelmatige reiniging in de vaatwasmachine. Elite en Alpina gebruiken smaakneutrale, antibacteriële materialen voor de flessen en het mondstuk. Zo proeft de fietser ook werkelijk uitsluitend de vloeistof. Transparant materiaal en een markering maken het makkelijker om de hoeveelheid die je die dag gedronken hebt te controleren.

Bijvullen en reinigen bij grote tochten.

Op lange tochten met een hoge vochtbehoefte kun je beter teveel dan te weinig vloeistof tot je nemen. Bij bronnen met drinkwaterkwaliteit zijn de voorraden tussendoor weer bij te vullen. Omdat een drinksysteem lastiger schoon te maken is, wordt de drinkzak als waterdrager in de rugzak gebruikt. Mengen of een poedertje er doorheen roeren gebeurt terwijl de fles aan het frame zit. Het mondstuk kan 's avonds eenvoudig onder stromend water worden gereinigd en uitgespoeld. Wanneer de schroefopening van de fles voldoende groot is, is ook de overige reiniging snel gedaan.

Bidon en bidonhouder passend bij de fiets

De keuze is groot, daarom is het eenvoudig om een bidon en bidonhouder te vinden die passen bij de kleur van het fietsframe. Ook bij de houder loont het zich om iets meer geld te investeren. Goede modellen passen op verschillende buisdiktes en zijn geschikt voor meerdere maten bidons. Het is belangrijk dat de bidon stevig staat en niet wankelt.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.